Negyven év sikereit ünnepli az IVECO Daily, már CNG-vel is

2018. augusztus 17.
Immár 40. születésnapját ünnepelheti a hosszú távon fenntartható üzemű Daily Blue Power családjáért a 2018-as „Nemzetközi Év Zárt Áruszállítója” („International Van of the Year 2018”) díjjal kitüntetett IVECO Daily.

Immár 40 esztendeje tágítja egyre tovább és tovább az IVECO Daily a fejlesztés, a sokoldalúság és a gazdaságosság határait a könnyűkategóriájú haszonjárművek körében. 1978-as bemutatkozása óta alapvető, a teljes szakmát megváltoztató fejlesztések jellemzik, a hátsókerékhajtással és független első felfüggesztésekkel szerelt teherautó-alváz alkalmazásától egészen a közös nyomócsöves (common-rail) technika 1999-es – világszerte első – bevezetéséig, valamint – a kormányzás és fékezés alatti kedvezőbb irányíthatóság szolgálatában – az elektronikus menetstabilizáló rendszer (Electronic Stability Program; ESP) alkalmazásáig.

A megjelenése óta eltelt évek során a Daily folyamatosan fejlődött, hogy megfeleljen az ügyfelek mind komolyabb igényeinek, ám eközben is mindvégig hű maradt eredeti génjeihez. Gazdaságos és környezetkímélő technikáival – amint e szempontok mind meghatározóbbá váltak a szállítmányozásban – élen járva egyedülálló Daily Blue Power koncepciójával egészen napjainkig a szakma élvonalát képviseli a hosszú távú fenntarthatóság terén. Olyan járműcsaládról van szó, amely megszabadítja a szállítmányozó vállalkozásokat a legszigorúbb környezetvédelmi előírások kötöttségeitől és amelyet a 2018-as „Nemzetközi Év Zárt Áruszállítója” („International Van of the Year 2018”) díjjal is elismertek.

A három kontinensen gyártott és 110 ország útjait járó, több mint hárommillió Daily egyértelműen jelzi a modellcsalád népszerűségét és kivételes képességeit, hogy szerte a világon alkalmazkodjon ügyfeleink speciális igényeihez.

Napjainkban a Daily a szakma élvonalát képviseli, sikerét pedig az alapvető erényeinek köszönheti – kezdve egyedi alvázától, amely jól ismert robusztus konstrukciójának és sokoldalúságának alapja. A különleges C-profilú acél kereszttartókkal erősített teherviselő szerkezet a legkülönfélébb alkalmazások szerinti kialakításokhoz is ideális alapot kínál a felépítménygyártók számára, olyan speciális járművek, mint például a lakóautók, a csomagkézbesítő, hulladékgyűjtő, billencs-, darus, kommunális és műszaki mentő járművek, vagy épp a mentőautók gyártásakor. A Daily olyan egyedi műszaki megoldásaival is elismerést aratott, mint például hátsó- vagy összkerékhajtása.

A Daily család 3,3 és 7,2 tonna össztömeg között, illetve 7,3-től egészen 19,6 köbméter raktérfogatig egyaránt a piac legszélesebb palettáját kínálja. Fejlett megoldásai a legkorszerűbb technikával emelik új szintre menetteljesítményeit és kényelmét, s kínálnak még szélesebb körű connectivity-lehetőségeket, illetve gondoskodnak még kedvezőbb teljes birtoklási költségszintről (Total Cost of Ownership) – mindvégig e modellek kiemelkedő „üzleti érzékét” tükrözve és tökéletes üzleti partnerré avatva őket.

Blue Power családjával a Daily a hosszú távú fenntarthatóság területén állt az élre, a lefejlettebb dízel és alternatív hajtástechnikával hozza el a jövőt. Ilyen modell a Daily Euro 6 RDE 2020 Ready, amely az első könnyű haszonjárműként felel meg már most a 2020-as valós üzemi körülmények közötti károsanyag-kibocsátási (Real Driving Emissions) előírásoknak, a Daily Hi-Matic Natural Power, az első nyolcfokozatú automata sebességváltóval kínált, földgázüzemű (CNG) könnyűkategóriás haszongépjármű, valamint a nulla károsanyag-kibocsátású Daily Electric. E modellcsalád tökéletes megoldást kínál a korlátozások nélküli városi és városkörnyéki szállításra, éjjel-nappal elérhetővé téve a legszigorúbb zaj- és károsanyag-kibocsátási előírások jellemezte városközpontokat is.