Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2019-12-12 | A g-mobilitás nem az e-mobilitás versenytársa, hanem kiegészítője: CNG: kíméli a motort, a környezet

A természetes földgáz égése a hagyományos üzemanyagokénál tisztább, és emiatt kevesebb koromképződést okoz, mint a hagyományos (benzines, dízel) hajtóanyagú autók, ezért sorolható környezetvédelmi szempontból a legtisztább energiahordozók közé. Ráadásul ez az üzemanyag nem tartálykocsikon, hanem a meglévő földgázvezetékeken keresztül érkezik, amely egy sokkal környezetkímélőbb megoldás. A CNG a motor számára is előnyös: tisztább égése miatt növeli annak élettartamát, valamint a gépjármű csendesebbé, ezen felül dinamikusabbá válik. Az üzemanyag a gépjármű-tulajdonosok számára is megfizethető, a gázolajhoz vagy a benzinhez képest 25-30%-kal költséghatékonyabb megoldás.

A világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő CNG üzemanyag használata főleg a kis-és közepes teherbírású járművek használata terén válik jelentőssé, ugyanis ezek esetében a CNG alternatívát jelent a környezetkímélő közlekedés támogatásában. A környezetbarát és költséghatékony megoldást Európában egyre több személygépjármű-tulajdonos választja, Németországban és Csehországban is egyre elterjedtebbek a CNG töltésű autók, Olaszországban pedig már több mint 1 millió gázhajtású gépjármű fut már az utakon, igaz, ott 1300 töltőállomás szolgálja ki őket.

Magyarországon egyelőre csak 19 nyilvános töltőállomás találunk, Székesfehérváron és térségében az első ilyen létesítmény a Gáz utca 2. szám alatt található. A kúton az ügyfelek egy rövid regisztráció után (tekintettel arra, hogy a kút magánterületen helyezkedik el a biztonsági elvárások indokolják a regisztrációt) önkiszolgáló rendszerben tankolhatnak. A fizetés gyors és egyszerű: a bankkártyás fizetés ATM bankautomatán keresztül történik. A székesfehérvári töltőállomáson a hagyományos töltőpisztolyokhoz hasonló töltővel lehet tankolni, amely mindössze néhány perc alatt pumpálja a gépkocsi tartályába a 190 bar nyomású sűrített földgázt.

A székesfehérvári kút 6-22 óráig tart nyitva, és december 31-ig kedvezményesen, 305 Ft/kg áron kínálja a CNG üzemanyagot. Az E.ON tervei között szerepel egy, olyan vállalkozásokat célzó kedvezményrendszer bevezetése, amely vállalkozások vagy több CNG töltésű autókkal rendelkeznek vagy nagyobb mennyiségben kívánnak CNG üzemanyagot vásárolni. Számukra az E.ON tankolókártyát szeretne biztosítani a kedvezmény igénybevételének elősegítése érdekében.

„Az E.ON szeretné Magyarországon a CNG-autóállomány növelését segíteni. Ha ezeket a kísérleteket siker koronázza, akkor az ország más pontjain is lehetnek majd E.ON-os CNG-kutak” – mondta el Béni Tibor, az E.ON hálózati innovációs szakreferense.

További információ: https://www.eon.hu/hu/egyeb/cng.html