Árbefagyasztás: 480 Ft lesz a benzin és a gázolaj literenkénti ára – ahogy eddig mi látjuk! Árbefagyasztás: 480 Ft lesz a benzin és a gázolaj literenkénti ára – ahogy eddig mi látjuk!

Árbefagyasztás: 480 Ft lesz a benzin és a gázolaj literenkénti ára – ahogy eddig mi látjuk!

2021-11-11

Hétfőtől, november 15-től egységes áron lehet üzemanyagot értékesíteni a hazai kutakon. Ez a csütörtöki kormányinfón hangzott el, mely alapján a következő 3 hónapban 480 forintnál nem lehet drágábban benzint és gázolajat értékesíteni a hazai töltőállomásokon. A piac most a Közlönyre vár, hogy pontosan lássa az intézkedés részleteit, hiszen a döntés komoly változásokat hoz/hozhat az üzemanyag szakmában.

A hatósági ár bevezetése néhány hete már lógott a levegőben, hiszen a magas üzemanyagárak miatt többször szembesült a kormány olyan kérdésekkel, hogy miért nem csökkenti az üzemanyagok árát. Miután déli szomszédunknál, Horvátországban október közepén bevezetésre került a hatósági ár (mely az első 1 hónap után újabb 1 hónappal kerül meghosszabbításra), a piaci szereplők között ez a kérdés egyre gyakrabban került előtérbe: nálunk is bevezetésre kerülhet?

Mint látjuk, igen. Annyi különbséggel, hogy már most tudjuk, hogy egészen 2022 február közepéig kell a szektornak ezzel a kiskereskedelmi árral dolgoznia, függetlenül attól, hogy a világpiacon hogyan alakulnak az események. Sajnos a forint gyengülése és az olaj árának emelkedése az eddigi gyakorlat alapján azt feltételezi, hogy a nagykereskedelmi üzemanyagárak emelkedni fognak. A kérdés csak az, hogy ez érvényesítésre is kerül-e.

 

Átlagos tankolóként jogos az öröm rövid távon azzal kapcsolatban, hogy nagyjából 30 forinttal kevesebbet kell fizetni az üzemanyagért a jelenlegi árszinthez képest. Azt viszont látni kell, hogy ezzel az árcsökkentéssel, a jelenlegi feltételek mellett a töltőállomások egészséges működése kerül veszélybe. A hosszú távú következményekről pedig csak találgatni lehet.

 

Szóval várjuk a Közlönyt, és a rendelkezéssel kapcsolatos részleteket, melyet követően levonhatjuk pontos következtetéseinket és a piac reakcióját. Hamarosan újra jelentkezünk.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek