Az ORLEN csoport fejleszti hálózatát Európában - Magyarországon is Az ORLEN csoport fejleszti hálózatát Európában - Magyarországon is

Az ORLEN csoport fejleszti hálózatát Európában - Magyarországon is

2022-12-01

Az ORLEN-csoport 79, jelenleg Lukoil márkanév alatt működő magyarországi töltőállomását vette át 2022. december 1-én. Emellett 2024 közepéig a konszern további 103 töltőállomást vásárol Szlovákiában és Magyarországon. Így az ORLEN-csoport a magyar piacra lépett, és a PKN ORLEN és a Grupa LOTOS egyesülésével új benzinkutakat szerzett Szlovákiában is. Terveik szerint 2030-ra 3,5 ezer töltőállomásuk lesz ORLEN márkanévvel ellátva, Közép-Kelet-Európa 6 országában. Így a külföldön lévő töltőállomásainak aránya eléri majd a 45%-ot.  

A közölt információk alapján jelenlétük így erősödik Szlovákiában, és ezzel a 4 legnagyobb piaci szereplő közé emelkednek a régióban. Magyarországon nagykereskedelmi tevékenységgel már jelen vannak, amit kiskereskedelmi tevékenységgel bővítenek idén. A magyarországi vásárlók december elejétől tankolhatnak ORLEN márkanévvel ellátott benzinkutakon, nyilatkozta Daniel Obajtek, a PKN ORLEN igazgatóságának elnöke. Az értékesítési hálózat hatékony bővítésének eredményeként nemcsak Lengyelországban, hanem a kelet-közép-európai régióban is biztosítják az üzemanyag- és energiaellátás biztonságát.

 A Grupa LOTOS megvásárlásával kapcsolatos kárelhárítási intézkedések végrehajtása eredményeként idén december elején a konszern 79 magyarországi állomás tulajdonosa lett, ahol a Lukoil logóját néhány napon belül az ORLEN márkára cserélik. A következő szakaszban az állomásokat az ORLEN hálózat szabványaihoz igazítják.

A MOL-csoporttal kötött megállapodás értelmében az ORLEN-csoport végső soron 143 magyarországi és 39 szlovákiai állomást vesz át. A fennmaradó 64 magyarországi állomás beszerzése és márkaváltása egymás után 2024 közepéig valósul meg.

Ezzel egy időben 39 szlovákiai állomás márkaváltása is megtörténik, amely 2023 közepén zárul le, ennek eredményeként az ORLEN márka hat európai országban lesz jelen, ahol a járművezetők az ORLEN hálózat állomásain tankolhatnak majd. .

A tranzakció lezárását követően a konszernnek összesen több mint 230 állomása lesz Magyarországon és Szlovákiában. Az ORLEN-csoport mindkét piacon a négy legnagyobb szereplő egyike lesz.

Forrás: www.orlen.pl

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek