Biztosítás

Manapság már felelőtlenségnek számít biztosítás nélkül útra kelni. Egy külföldi nyaralás teljes költségének csupán a töredéke az utasbiztosítás. Tengerparti utasbiztosítás 1 felnőtt részére már 550 Ft/nap díjtól köthető, ebben az orvosi költségeket 30 millió forintig térítik, poggyászra 200.000 forintig térít a biztosító, de akár mobil telefon, vagy laptop kárra is van 50.000 forintos kártérítés. (részletekről tájékozódjon a biztosítási feltételekben.)

Partnerünk az EUB - Európai Utas Biztosító – a piacon egyedi ajánlatokkal szolgál a Szlovéniába és Horvátországba utazóknak, különösen kedvező ajánlatokkal rendelkezik tengerparti utazások, városlátogatások esetén.

EUB Zrt. utasbiztosítás

Az EUB az utasbiztosítások szakértője,
Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója.

Sok évtizedes tudásunk, stabil pénzügyi és piacvezető tulajdonosi hátterünk garantálja termékeink és szolgáltatásaink kimagasló színvonalát, valamint a gyors és szakszerű segítségnyújtást és kárrendezést.

Kalkuláljon most, és nézze meg, hogy pontosan milyen költséget jelent
az Ön számára az idei nyaralásának biztosítása!

A legtöbb dombornyomott bankkártyához jár valamilyen utasbiztosítás. A kérdés az, hogy vajon elég-e az így megszerzett biztosítás?

A válasz: igen is, meg nem is. Nagy eltérések tapasztalhatók a kártyákhoz kínált utasbiztosítások között.. Szinte minden évben hallunk olyan esetről, amikor bebizonyosodik, hogy a bankkártyás utasbiztosítás nem elég, ha komoly bajba kerül az utazó. Kétségtelen, hogy vannak közöttük nagyszerű termékek is, ám ezek jellemzően csak a felsőkategóriás banki ügyfelek számára elérhetőek.

Sajnos az ügyfelek sokszor megelégednek azzal a tudattal, hogy van bankkártyás utasbiztosításuk, de nem tudják, mi a segélyvonal hívószáma, nincsenek tisztában azzal, hogy a bank bármikor cserélheti a biztosítási terméket, így változhatnak a kínált szolgáltatások, a limitek, sőt akár a szolgáltatások mögött álló biztosító is. A megadott biztosítási tartam bankonként eltérő (pl. 30/60/90 nap), és ennek elteltével a biztosítás hosszabbítása nem lehetséges – akinek a figyelmét elkerüli ez, előfordulhat, hogy érvényes utasbiztosítás nélkül utazik el.

Kevesen tudják ugyanakkor, hogy ha kötünk utasbiztosítást, de rendelkezünk bankkártya mellé kapott biztosítással is, bizonyos szolgáltatási fedezetek összeadódnak. A legtöbb esetben tehát elmondható, hogy érdemes külön utasbiztosítást kötni a bankkártyás utasbiztosítás mellé.

Átlagos bankkártyás utasbiztosítás

EUB utasbiztosítás

Az orvosi és mentési költség limit gyakran olyan alacsony (3-5 mio Ft), hogy még Európán belül sem nyújt teljes körű védelmet, a tengerentúlra pedig végképp nem elég.

Az orvosi és mentési költségek terméktípustól függően 15 mio – 100 mio Ft között vannak. A 15 mio Ft megfelelő fedezetet jelent a szomszédos, alacsonyabb árkategóriájú országok esetében, míg a 100 mio Ft-os limit egy tengerentúli utazás esetén jelent maximális biztonságot.

 

A hazaszállítás költsége jellemzően limitált, ami speciális esetekben (pl. távoli repülős hazaszállítások, mentőrepülős szállítások) nem fedezi a tényleges költségeket.

 

Az EUB limit nélkül vállalja a beteg vagy sérült biztosított hazaszállítását, akár mentőrepülőgéppel is.

Sporttevékenységekre jellemzően nem érvényes (gyakran még síelésre sem), és nem bővíthető.

Az utasbiztosítás vagy eleve kiterjed sporttevékenységre, vagy ha nem, e célra köthető hozzá kiegészítő biztosítás.

 

A poggyászbiztosítás általában nem terjed ki a műszaki cikkekre, vagy csak nagyon alacsony limitig.

Az EUB poggyászbiztosítása – terméktípustól függően – tartalmaz laptop-biztosítást. A mobiltelefonra vonatkozó szolgáltatás akár 200 000 Ft-ig terjedhet.

 

A poggyászbiztosítás általában nem terjed ki a sportfelszerelésekre vagy csak nagyon alacsony limitig.

Az EUB utasbiztosítása – terméktípustól függően – fedezetet nyújt például búvár-, surf-, vízisí-felszerelésre, sí-, snowboard-felszerelésre és -ruházatra, és még számtalan népszerű sporteszközre.

 

Autós segítségnyújtással jellemzően nem bővíthető.

Minden termékhez köthető ilyen kiegészítő biztosítás.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a bankkártyás és a külön megköthető utasbiztosítás közötti legfontosabb különbségeket.

GYIK: https://eub.hu/category/gyik/