Felvásárolhatja a MOL az OMV Slovenija szlovén olajipari vállalatot Felvásárolhatja a MOL az OMV Slovenija szlovén olajipari vállalatot

Felvásárolhatja a MOL az OMV Slovenija szlovén olajipari vállalatot

2023-05-21

Az Európai Bizottság feltételekhez kötötte döntését, miszerint a Mol csoportnak el kell adnia a szlovén cég tulajdonában lévő benzinkutakból 39-et a Shell számára - áll a brüsszeli közleményben.

A bizottság aggodalmát fejezte ki a tekintetben, hogy az eredeti tervezet szerint az egyezség negatívan hatna a kiskereskedelmi értékesítésre Szlovéniában, három versenytársról kettőre csökkenne az üzemanyagforgalmazók száma.

Az ügylettel megszűnne a Mol és a Szlovéniában első számú kiskereskedelmi üzemanyagforgalmazó Petrol között a versenyre kényszerítő erő, valamint csökkenne a verseny a magánszemélyeket kiszolgáló, nem autópálya menti kutak között, mivel a Mol és az OMV szoros versenytársak. Továbbá a Mol és a Petrol közötti összehangolt magatartás valószínűsége növekedne.

Amiatt, hogy ezeket az aggályokat eloszlassák, a Mol felajánlotta, hogy elad a Shell csoportnak 39 üzemanyagtöltő állomásból álló országos kiskereskedelmi hálózatot, amelyek jelenleg a Mol és az OMV hálózat részét képezik.

„Az Európai Bizottság ezért arra a következtetésre jutott, hogy a kötelezettségvállalásokkal módosított tervezett ügylet a továbbiakban nem vet fel versenyjogi aggályokat.” – írja a Portfolio.hu.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek