Íme a számok: kevesebbet tankolunk idén Íme a számok: kevesebbet tankolunk idén

Íme a számok: kevesebbet tankolunk idén

2020-10-21

A Magyar Ásványolaj Szövetség közzé tette a 2020-as év első 9 hónapjának üzemanyag eladási adatait, melyből jól látszik, hogy komoly veszteségeket realizálnak a töltőállomások. 

A MÁSZ tagvállalatai által benyújtott adatok alapján jól látszik, hogy a 3 negyedév adatai jelentősen elmaradtnak a tavalyi év azonos időszakában mért számaihoz képest. A 95-ös benzin esetében több mint 20%-os a visszaesés, amit a prémium benzinek növekvő eladási számai sem tudnak kompenzálni. Összességében a teljes benzin eladás közel 6%-al marad el a tavalyi év azonos időszakához képest. 

A dízel esetében még rosszabb a helyzet: hagyományos gázolajból közel 11%-al kevesebbet tankoltunk, amit szintén kis mértékben kompenzál a prémium gázolaj növekvő mennyisége. Ugyan 15%-al több prémium gázolajat tankoltunk, mint tavaly, de összességében így is közel 9%-al kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly január és szeptember között. 

Teljes üzemanyag szinten nézve 7,5%-os a visszaesés a magyar piacon, amit bizonyára szinten minden töltőállomáson megéreznek az üzemeltetők. Mivel a várakozások nem pozitívak a 2020-as év utolsó 3 hónapjára nézve sem, így a teljes év tekintetében további visszaesés várható. 

Üzemanyag forgalom_2020-01-2020-09

 

Forrás: MÁSZ

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek