Megszólalt a MOL, nem kell tartanunk üzemanyaghiánytól Megszólalt a MOL, nem kell tartanunk üzemanyaghiánytól

Megszólalt a MOL, nem kell tartanunk üzemanyaghiánytól

2023-01-24

Az oroszellenes szankció ellenére is zavartalan lesz az üzemanyagellátás.

Február 5-e után is zavartalanul tudja szállítani a százhalombattai és a pozsonyi finomító a kőolajtermékeket a régiós országokba. A magyar kormány több szomszédos tagállammal együtt azt a könnyítést érte el – itthon jogszabály módosítással - az oroszellenes szankció alól, hogy exportálni lehessen orosz eredetű kőolajat tartalmazó finomított terméket a környező uniós tagállamokba.

A MOL közlése szerint a pozsonyi finomítóra érvényes szankciós lazítás a cseh, osztrák és lengyel piac üzemanyaggal való ellátásában jelent fontos változást.

Fennállt ugyanis a veszélye annak, hogy a szankció miatt dízelhiány lép fel és tovább emelkedik az üzemanyag ára abban az esetben, ha a pozsonyi finomító nem exportálhatott volna orosz üzemanyagot.
A pozsonyi finomítóban ezáltal cél lehet a továbbiakban, hogy csökkentsék az orosz olaj arányát. Nagyjából 30 százaléknyi mértékben képesek nem orosz eredetű kőolaj terméket feldolgozni, ezért ekkora mértékben kapnak felmentést a szlovákok és a magyarok is export terén.

 

Forrás: portfolio.hu

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek