Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-05-27 | Újra káosz jöhet a benzinkutaknál - megjelentek az új részletszabályok a Közlönyben

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt az új szabályozásokról.

A kormány többek közt arról is döntött, hogy az üzemanyagárstop területén is több változtatást vezet be, ezzel kapcsolatban jelent meg most egy kormányrendelet. Ebben több dolgot is előírtak:

  • „Az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt külföldi rendszámú jármű töltésének céljából értékesítik”. Ezalól legfeljebb akkor lehet kivételt tenni, ha az adott külföldi államban szintén hatósági áron tankolhatnak a magyar autósok, ez esetben külügyminiszter egy rendeletben teheti lehetővé az adott állam autósainak a hatósági áron való tankolást.
  • Ha a jármű honossága „kétséget kizáróan nem állapítható meg”, akkor a benzinkúton dolgozok kérhetik, hogy a sofőr ezt hiteles okmányokkal igazolja. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor csak piaci áron tankolhat. 
  • Az üzemanyag hatóságilag korlátozott árát kötelező „jól olvasható módon” feltüntetni „Az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen (oszlopon vagy táblán)”.
  • A kútoszlop kijelzőjén viszont minden esetben az üzemanyag piaci árát fogják feltüntetni. A hatósági és a piaci ár közti különbségről a benzinkút pénztárán magyarul és angolul is közzé kell tennie egy tájékoztatást.

A kormány most amiatt dönthetett az új szabályozás bevezetése mellett, hogy – a korábbi, az árstopot érintő módosítások ellenére is – több szomszédos országból is Magyarországra jártak át tankolni az autósok az olcsó üzemanyagért. 

A szabályozás szinte néhány óra alatt lépett életbe, technikailag pedig a rendszerek erre nem voltak felkészítve. Az átállásra 3 napot kaptak a kassza szolgáltatók, várhatóan hétfőre kialakul az új rendszer a kutakon. A lényeg, hogy magyar rendszámú autó 480 forintért fog tankolni, akkor is, ha a kútoszlopon más árat látunk. Nyilván a tankolás körülményei tovább bonyolódnak, mindenki készüljön fel arra, hogy a kutakak érintő újabb szabályok, és ellenőrzések miatt tovább tart majd fizetni, mint az autót megtölteni üzemanyaggal. 

Forrás: index.hu