Végre jó a lista elején szerepelni! Végre jó a lista elején szerepelni!

Végre jó a lista elején szerepelni!

2020-04-19

Ritkán fordul elő, hogy egy kedvezőnek tűnő kimutatásban Magyarország az élmezőnyben szerepel. Próbáljuk pozitívabban látni a világot, de így koronavírus idején egy picit nehezebb. Rossz a jóban, hogy a forint történelmi gyengesége is hozzájárul ahhoz, hogy nálunk jelenleg az egyik legalacsonyabb az üzemanyagár Európában! Nézzük is a konkrét számokat:

A térképen feltüntetett adatok a 16. heti átlagárakat mutatják Európában, ahol a jelenlegi 343 HUF/€ középárfolyammal számoltunk. A 95-ös benzin esetében azt látjuk, hogy sehol sem kerül 300 forintnál kevesebbe a benzin. Romániában tudunk még olcsón tankolni, itt az átlagára 319 forint. Aztán egy nagy ugrással déli szomszédainknál találjuk magunkat, Horvátországban 340 forintos benzinárakat találunk, míg Szlovéniában 346 forint az átlagár. Ausztriában közel 100 forinttal magasabb a literenkénti ára a benzinnek, ami valljuk be jelentős különbség! Északi szomszédunknál, Szlovákiánál sincs másképpen, 381 forintos átlagáron tankolhatunk itt benzint. Nyugat-Európában pedig a helyzet szinte változatlan a februári átlagárakhoz képest. Az üzemanyagok iránti jelentős kereslet csökkenés sem tudott hatni az üzemanyagárakra. Mindenhol 400 forint felett jár a benzin átlagára, ami Olaszországban az egyik legmagasabb, 487 forint. Ez több mint 200 forintos különbséget jelent a hazai benzin átlagárhoz képest!

 

A gázolaj esetében sem tragikus a helyzet, hiszen Lengyelország után a 2. helyen állunk az átlagárakat tekintve. Csupán 10 forint az árkülönbség a két ország átlagárait nézve. Romániában, Szlovéniában és Csehországban már 350 forinthoz közelít a gázolaj átlagosan, Szlovákiában pedig 363 forintot kérnek a dízelért. Ausztriában és Horvátországban szinte azonos áron tankolhatunk, hiszen mindkét országban 364 forint a gázolaj átlagára. A legdrágább országok közé itt is bekerült Olaszország, ahol 453 forint átlagosan a dízel, ez 130 forinttal magasabb ár a hazai gázolaj átlagánál.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek