A MOL elhalasztja karbantartását Százhalombattán A MOL elhalasztja karbantartását Százhalombattán

A MOL elhalasztja karbantartását Százhalombattán

2022-04-03

A Mol elhalasztotta a karbantartást a százhalombattai olajfinomítójában az erős dízelkereslet miatt - közölte a vállalat egyik tisztségviselője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel. A vállalat az eredetileg tervezett áprilisról augusztusra tette át a karbantartást.

A Reuters a hír kapcsán megemlíti, hogy Európa azért néz szembe dízelhiánnyal, mivel az Oroszországgal - Európa legnagyobb dízel- és kapcsolódó üzemanyag-szállítójával - szembeni szankciók súlyosbították helyzetet. A korlátozott kínálat felnyomta a dízel árát, valamint a nyersolajhoz viszonyított árrést.

Az erős dízelkereslet, a korlátozott dízelkínálat és a jó árréskörnyezet arra késztette a Molt, hogy a karbantartást elhalassza - mondta a tisztviselő.

Ugyanakkor a hazai piaci helyzethez nyilvánvalóan az üzemanyagárak befagyasztása járult hozzá elsősorban, hiszen ez jelentősen meglódította a keresletet, sőt, ellátási problémákat is okozott a piactorzító árintézkedés.A Mol dunai finomítója továbbra is orosz nyersolajat kap a Barátság csővezetéken keresztül, ami azt jelenti, hogy az adott napi spot árat fizeti érte - mondta a tisztviselő, aki szerint szerint az olcsó orosz urálolaj csővezetéken történő átvételének és az erős dízelkeresletnek a kombinációja növelte a Mol árréseit.

Forrás: portfolio.hu

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek