Még mindig kevesebbet tankolunk Még mindig kevesebbet tankolunk

Még mindig kevesebbet tankolunk

2021-04-28

A Magyar Ásványolaj Szövetség első negyedéves adatai szerint csökkent a tankolt üzemanyagok mennyisége a hazai töltőállomásokon. Nézzük meg mennyivel. 

Az alap üzemanyagok esetében csökkenést tapasztalhatunk. 2021 első negyedévében, összesen 8%-al kevesebb volt az eladott üzemanyag mennyisége, mint 2020 azonos időszakában. Talán annyira nem meglepő ez az adat, hiszen tavaly az első negyedévben a járvány okozta intézkedések még nem voltak érvényben. A korlátozásokat 2020 március közepétől tapasztalhattuk. 

A hagyományos 95-ös benzin esetében közel 17%-os a visszaesés, 274 millió liter helyett csak 228 millió liter fogyott. Ami meglepő, hogy prémium motorbenzinből 2,5%-al többet tankoltunk az idei negyedévben, vagyis a tankolók kitartanak a drágább, de adalékolt és sok esetben alacsonyabb biotartalommal bekevert benzin mellett. 

A hagyományos gázolaj esetében kevesebb a visszaesés mértéke: 8,5%. 488 millió litert értékesítettek a kutak 2020 első negyedévében, idén pedig 447 milliót. A prémium gázolaj esetében viszont jelentős idén az emelkedés, hiszen 24%-al több prémium gázolajat tankoltunk idén, mint tavaly azonos időszakban. 

Forrás: MÁSZ

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek