Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2021-02-10 | MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk

Horvátországban jelenleg 46 Tifon töltőállomás üzemel, ezeket a kutakat főleg az autópályákon találhatjuk. Horvát médiaértesülések szerint a MOL-csoport leányvállalatként működő hálózat azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a benzinkutakon közvetlenül kriptókkal lehet fizetni minden termékért.

A vállalat a Paycek nevű digitális kriptoszolgáltatóval állt össze, és közösen indították el a kriptovaluta fizetést. Jelenleg 7 kriptovalutával lehet fizetni: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Dai és EOS. Az elszámolást a bitcoin-mjenjacnica.hr nevű kriptovaluta brókerszolgáltató biztosítja. A fizetés teljes mértékben megfelel a Horvát Nemzeti Bank előírásainak.

A fizetési megoldás kifejezetten ügyfélbarát és gyors. A vásárlás után a kassza egy QR kódot generál, ami kinyomtatásra kerül egy nyugtára. A vásárló a Paycek mobilalkalmazáson keresztül beolvassa a QR kódot, és jóváhagyja a tárcájából a fizetést. A Paycek ezután elküldi a visszaigazolást a kasszarendszerre, és a fizetés le is zárult. Tehát a teljes fizetési folyamat nem sokkal hosszabb egy bankkártyás fizetésnél.

Nagy lépést tettek tehát a horvátok a kriptovaluta széleskörű elfogadása felé, és hihetetlennek hangzik, de így már a benzinért is lehet fizetni a bitcoinnal vagy ethereummal.

Forrás: bitcoinbazis.hu