MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk

MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk

2021-02-10

Formabontó újítást vezetett be a MOL-csoport leányvállalataként működő Tifon töltőállomás hálózatában: 2021. február 1-től már kriptovalutában is lehet fizetni! 

 

Horvátországban jelenleg 46 Tifon töltőállomás üzemel, ezeket a kutakat főleg az autópályákon találhatjuk. Horvát médiaértesülések szerint a MOL-csoport leányvállalatként működő hálózat azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a benzinkutakon közvetlenül kriptókkal lehet fizetni minden termékért.

A vállalat a Paycek nevű digitális kriptoszolgáltatóval állt össze, és közösen indították el a kriptovaluta fizetést. Jelenleg 7 kriptovalutával lehet fizetni: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Dai és EOS. Az elszámolást a bitcoin-mjenjacnica.hr nevű kriptovaluta brókerszolgáltató biztosítja. A fizetés teljes mértékben megfelel a Horvát Nemzeti Bank előírásainak.

A fizetési megoldás kifejezetten ügyfélbarát és gyors. A vásárlás után a kassza egy QR kódot generál, ami kinyomtatásra kerül egy nyugtára. A vásárló a Paycek mobilalkalmazáson keresztül beolvassa a QR kódot, és jóváhagyja a tárcájából a fizetést. A Paycek ezután elküldi a visszaigazolást a kasszarendszerre, és a fizetés le is zárult. Tehát a teljes fizetési folyamat nem sokkal hosszabb egy bankkártyás fizetésnél.

Nagy lépést tettek tehát a horvátok a kriptovaluta széleskörű elfogadása felé, és hihetetlennek hangzik, de így már a benzinért is lehet fizetni a bitcoinnal vagy ethereummal.

Forrás: bitcoinbazis.hu

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek