Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2023-06-21 | Óriási árcsökkenés az olajpiacon

A Brentnek a jegyzése jelenleg 2,9 százalékos mínuszban van, az amerikai WTI jelenleg hordónként 68,2 dollárba kerül, ez a múlt heti záróértékhez képest 3,2 százalékos zuhanásnak felel meg, kifejezetten jelentős kilengések mentén eddig 15,6 százalékkal került lejjebb a Brent ára, a WTI jegyzésében pedig 15,3 százalékos esés figyelhető meg 2023-ban.

Mi állhat a háttérben?

A Goldman Sachs jelentésében az elemzők közel 10%-al csökkentették az olajárra vonatkozó várakozásukat a növekvő kínálat és a nyersolaj iránti lassuló kereslet miatt.

Nemrég jelentették be, hogy Szaúd-Arábia július 1-jétől további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést.

Ennek ellenére Irán és Oroszország is jóval magasabb kínálattal lepett meg mindenkit, az orosz termelés a nyugati szankciók ellenére is zavartalan maradt a kezdeti visszaesés ellenére.
A bank felfele módosította
Oroszország, Irán és Venezuela olajkínálati előrejelzéseit.

„A Goldman elemzőcsoportja tehát összességében úgy véli, hogy a Szaúd-Arábia által végrehajtott további termelés-visszavágásnak bár rövid távú felhajtóereje volt, de nem valószínű, hogy további árrobbanást eredményezne az olajpiacon.”

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve közelgő kamatdöntő ülése miatt is csökkenhetnek az olajárak, ahol a piaci várakozások szerint leállhat a jegybank a kamatemelésekkel.

További negatív tényezőként pedig az is közrejátszhat, hogy nem túl kedvező kínai export adatokról számoltak be, ami szintén okozhatja az árak esését.

Forrás: portfolio.hu