Újra kilőhet az olajár? Újra kilőhet az olajár?

Újra kilőhet az olajár?

2020-10-10

Az idei évben több iparág is komoly felfutást könyvelhetett el, miközben a világgazdaságot a mélybe rántotta a járvány. Az energiaszektor azonban eddig lemaradt, viszont egyes iparági vélemények szerint 2021-ben komoly fölpattanás jöhet az olaj piacán. Ez pedig bizonyos nagyvállalatok részvényeit is a magasba emelheti.

Az olyan sztárokkal ellentétben, mint például a technológiai szektor, az energiaipar idén eddig elég gyengén teljesített. Olyannyira, hogy az amerikai S&P 500 részvényindex teljesítményében az iparág vállalatai évek óta nem látott kis súllyal szerepeltek – írja a 24/7 Wall St.

Az egyik komoly gondot az jelenti, hogy bár az elektromos járművek területe hatalmas népszerűségnek örvend, valószínűleg még évtizedeket kell arra várni, hogy teljes legyen az átállás a hagyományos járművekről. Addig pedig a teljes járműipar ki van szolgáltatva a kőolajnak.

2021 lesz az olaj éve? 

Az RBC friss kutatása rámutatott, rövidtávon az olajpiac kilátásai laposak, az alsó határ pedig az amerikai WTI olaj esetében a hordónkénti 40 dolláros szint körül van – épp ott, ahol jelenleg a WTI forog. Ez a kutatás jelentős emelkedést vár 2021-re. Az RBC azzal számol, hogy jövőre a WTI átlagára 46-48 dollár között majd, azonban a jövő év végére az 50 dolláros szint alsó tartományát is elérheti az olaj. Ez pedig nagyjából 25 százalékos emelkedés volna a jelenlegi szintekhez képest.

Forrás: origo.hu

 

 

 

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek