Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2021-09-03 | Éves csúcson a Mol finomítói árrése

Augusztusban tovább javult a Mol külső környezete. A Brent olajtípus hordónkénti ára ugyan némileg csökkent a júliusi 75 dolláros rekord szintről, a nyár végén is 70 dollár felett – 70,8 dolláron – maradt, és ezzel nem csupán az egy évvel korábbi, 44,8 dolláros szintet haladta meg jelentősen, hanem két dollárral magasabb a második negyedéves adatnál is.

A stabilan magas nyersanyagárak mellett nagyot javult a hazai olajvállalat csoportszintű finomítói árrése, amely hordónként 6 dollárra ugrott. Egy hónappal korábban még csupán 4,3 dolláros, a június végén lezárt három hónapban pedig 4,4 dolláros haszonkulccsal működtek a társaság finomítói. Egy éve – amikor a pandémia negatív hatásai még erőteljesen éreztették hatásukat az iparágban –, még az egy dollárt sem érte el a finomítói marzs. Legutóbb pedig közel másfél éve, tavaly áprilisban jártak ennél magasabban a downstream árrések.

Valamelyest kedvezőbbre fordult az utóbbi időszakban egyébként is rendkívül erős vegyipari szegmens piaci környezete is. A tavasszal csúcsra, 1000 euró/tonna fölé futó petrolkémiai marzsok júliusban 670 eurós szintre mérséklődtek ugyan, augusztusban viszont ismét emelkedő pályára álltak. A tonnánként megtermelt 681 eurós marzs több mint kétszerese a 2020 augusztusinak, az idei második negyedéves adathoz képest viszont 28 százalékkal nyomottabb.

Forrás: vg.hu