Ezek a Shell kutak zárnak be ideiglenesen Ezek a Shell kutak zárnak be ideiglenesen

Ezek a Shell kutak zárnak be ideiglenesen

2020-04-29

Talán ilyen súlyos következményekre, mint egy töltőállomás átmeneti bezárása egyetlen szereplő sem gondolt a koronavírus kirobbanásakor. Sem a töltőállomás tulajdonosok, sem a tankolók. Ráadásul egy olyan nemzetközi hálózatról beszélünk, mint a Shell, aki az első nyugati márkaként jelent meg a magyarországi üzemanyag piacon. Na de nézzük a részleteket:

Azt látjuk, hogy az elmúlt hetekben olyan események zajlanak az üzemanyag szakmában, amire eddig nem volt példa. Kezdődött először a soha nem látott mértékű üzemanyagár csökkenéssel márciusban, majd folytatódott a soha nem látott kereslet visszaeséssel a kutakon. Ennek természetes hozadéka lehet az, hogy egyes kutak akár bezárásra is kerülhetnek. Viszont az, hogy az egyik legnagyobb szereplő, a Shell lesz az első, aki a kútbezárást meglépni, ráadásul ilyen gyorsan, szerintünk erre kevesen számítottak.

Miután sorra kaptuk a visszajelzéseket felhasználóinktól, hogy bezárt ez a kút, meg egy másik is, kicsit utána mentünk a dolognak. Összességében elmondhatjuk, hogy az országban 15 Shell töltőállomás függesztette fel a tevékenységét, amelyek között van fővárosi és vidéki kút is. A vidéki városok esetén megyeszékhelyekről beszélhetünk, olyan városokról, ahol 3 vagy akár 4 Shell töltőállomás is működött korábban. Ezekből így most egy bezárásra kerül Szegeden, Nyíregyházán és Szombathelyen is.

A bezárások mellett a Shell kutakon drasztikus nyitva tartás csökkenést is tapasztalhatunk, már csak elvétve találunk olyan kutat, ami éjjel-nappal nyitva tart, illetve a 20 és 22 óráig nyitva tartó kutak esetében 18 órára módosították sok helyen a zárás időpontját. Természetesen a vírushelyzetben a dolgozók védelme is fontos szempontként merülhetett fel a Shellnél, amikor a nyitva tartások módosításáról döntöttek.

Tény, hogy a kieső keresletből adódó bevétel csökkenést kompenzálni kell, aminek a leggyorsabb eszköze a fenntartási költségek csökkentése. Ennek következményeként az is elképzelhető, hogy a többi hálózat is fontolóra veszi a dolgot, és láthatunk más kutakon is átmenetileg zárva feliratot.

Az alábbiakban azoknak a Shell kutaknak a listája, amely jelenleg átmenetileg zárva tart: 

Székesfehérvár, Balatoni út
Pápa, Celli út 92.
Szombathely, Zanati út 70.
Tata, Ring u. 1. (M1 autópálya lehajtó)
Budapest - XXIII., Haraszti út 38./b
Budapest - XI., Hetényi utca 3.
Budapest - VIII., Kálvária tér
Budapest - VI., Dózsa György út 120.
Budapest - XIII., Népfürdő u. 14.
Eger, Rákóczi út 95.
Nyíregyháza, Pazonyi út 36.
Szeged, Bajai út 2-4.
Kecskemét, Talfája 1.
Ózd, Brassói út 3.
Kazincbarcika, Attila u. 10/b.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek