Gazdag olaj- és gázmezőket talált az OMV Petrom Gazdag olaj- és gázmezőket talált az OMV Petrom

Gazdag olaj- és gázmezőket talált az OMV Petrom

2023-06-19

Évtizedek óta nem látott nagyságú kőolajlelőhelyeket talált az OMV-Petrom, három sikeres próbafúrás után meg is kezdik a kitermelést hamarosan. 30 millió hordó-olajegyenértékre becsülik a feltárt készleteket.

Az OMV Petrom tavaly 43,49 millió hordó-olajegyenértékű kőolajat és földgázt termelt ki, a korábban számon tartott készletek mennyisége pedig 380,15 millió hordó-olajegyenérték volt. – írja a maszol.ro.

A legnagyobb olajkészletet Olténiában, Verguleasa közelében találták, itt hamarosan már meg is kezdődhet a készletek kitermelése.

A második Târgoviște térségében találták, a harmadikat pedig Târgu Jiu térségében végezték.

„Románia több mint 150 éve folytat kőolaj- és földgáz-kitermelést, s ilyen körülmények között az új lelőhelyek azonosítása számottevő erőfeszítést feltételez. Az új felfedezések hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkentsük a kitermelés csökkenésének mértékét” – nyilatkozta Cristian Hubati, az OMV Petrom igazgatótanácsának kutatásért és kitermelését felelős tagja.

A romániai olaj- és gázkitermelés, a kimerülőben levő készletek miatt évek óta csökken. A földgáz esetében fordulópontot a nyíltvízi kitermelés megkezdése jelenthet, amire leghamarabb 2026-ban kerülhet sor. - derül ki a maszol.ro cikkéből.

 

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek