Kiszámolták hány liter üzemanyagra elég egy átlag magyar fizetés Kiszámolták hány liter üzemanyagra elég egy átlag magyar fizetés

Kiszámolták hány liter üzemanyagra elég egy átlag magyar fizetés

2023-07-23

A picodi.com portál elemzői 43 országban hasonlították össze mekkora mértékben változott a benzin ára 2023 januárja és júniusa között. 

Magyarország a 23. helyen végzett, ezzel a lista közepén helyezkedünk el, de Svájchoz mérten ötször olyan rosszul állunk, sőt, globálisan akad olyan ország is, akinél több, mint tízszer rosszabb a helyzetünk.

A KSH adatait vették alapul, miszerint 568 300 forintos bruttó átlagbért, vagyis nettó 391 700 forintot keresünk. Ebből 678 liter üzemanyagot vásárolhatunk.

„Ezzel szemben 3025 liter benzin jön ki a svájci átlagkeresetből, amit a luxemburgi és a dán követ a dobogó második, illetve harmadik fokán, 2413, valamint 2033 literrel. A magyarországi 678 liter az előző évhez, de még 2021-hez képest is javulással ér fel:

tavaly csak 498 literre volt elég az átlagbér, egy évvel korábban pedig 672-re” – derül ki a „vezess.hu” cikkéből.

A legtöbbet 2020-ban tankolhattunk a fizetésünkből, ami a hatósági árak bevezetésének volt köszönhető.

A januári árakhoz képest hazánkban 8,9%-os csökkenést tudhatunk magunk mögött, ehhez képest Ukrajnában 11,1%-al lettek olcsóbbak az árak. Törökországban 15,7, Szlovéniában pedig 9,8%-kal drágult. Máltán a kormány befagyasztotta az árakat, így ott nem történt sem csökkenés, sem pedig növekedés a számokban.

 

Forrás: vezess.hu

 

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek