Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2023-07-23 | Kiszámolták hány liter üzemanyagra elég egy átlag magyar fizetés

Magyarország a 23. helyen végzett, ezzel a lista közepén helyezkedünk el, de Svájchoz mérten ötször olyan rosszul állunk, sőt, globálisan akad olyan ország is, akinél több, mint tízszer rosszabb a helyzetünk.

A KSH adatait vették alapul, miszerint 568 300 forintos bruttó átlagbért, vagyis nettó 391 700 forintot keresünk. Ebből 678 liter üzemanyagot vásárolhatunk.

„Ezzel szemben 3025 liter benzin jön ki a svájci átlagkeresetből, amit a luxemburgi és a dán követ a dobogó második, illetve harmadik fokán, 2413, valamint 2033 literrel. A magyarországi 678 liter az előző évhez, de még 2021-hez képest is javulással ér fel:

tavaly csak 498 literre volt elég az átlagbér, egy évvel korábban pedig 672-re” – derül ki a „vezess.hu” cikkéből.

A legtöbbet 2020-ban tankolhattunk a fizetésünkből, ami a hatósági árak bevezetésének volt köszönhető.

A januári árakhoz képest hazánkban 8,9%-os csökkenést tudhatunk magunk mögött, ehhez képest Ukrajnában 11,1%-al lettek olcsóbbak az árak. Törökországban 15,7, Szlovéniában pedig 9,8%-kal drágult. Máltán a kormány befagyasztotta az árakat, így ott nem történt sem csökkenés, sem pedig növekedés a számokban.

 

Forrás: vezess.hu