Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-04-20 | Nagyot nőtt az üzemanyag forgalom Magyarországon, vagy mégse?

Annak ellenére, hogy 2021 első negyedévében esett a forgalom, még az alacsony bázis figyelmen kívül hagyásával is 20 százalék körül nőtt az eladott mennyiség a hosszú távú trendek alapján. 

A vizsgált három hónapban erősen átrendeződött az értékesítés szerkezete a normál termékek javára. Hiszen 2021 november 15-e óta 480 forintos hatósági áron tankolhatunk normál benzint és gázolajat, a prémium termékek esetében viszont az árak nincsenek rögzítve. A 100-as oktánszámú benzin esetén már 690 forintos árakat is láthatunk jelenleg a kutakon, míg a prémium kategóriájú gázolajért 790 forintot is elkérnek literenként. Így sokan inkább a visszatértek a hagyományos és olcsóbb üzemanyagok tankolásához. Így a normál benzin forgalma 40%-al nőtt, a prémium benzin esetében pedig 12%-os a visszaesés. 

Hasonló a tendencia a gázolaj esetében is, 43%-al több fogyott a hagyományos gázolajból, míg a prémium gázolaj esetében 2%-os a visszesés a forgalmat tekintve. Itt azt is figyelembe kell venni, hogy a hatósági árak bevezetése kapcsán sok végfelhasználó átkerült a kiskereskedelmi forgalomba, hiszen olcsóbban tudtak ezek a vevők tankolni benzinkúton, mintha direktben vásároltak volna nagykereskedőtől. 

Nyilván a forgalom növekedés nagy részét az üzemanyag turizmus okozta, főleg a gázolaj esetében, de a hatósági árak miatt a mai napig benzint is jönnek tankolni hozzánk Szlovákiából, Ausztriából vagy Szerbiából. 

Amit még fontos megemlíteni, hogy a MÁSZ tagok között a nagy, színes hálózatok szerepelnek, a fenti forgalmi adatok a MOL, Shell, OMV, Lukoil, OIL! és Mobil Petrol kutak forgalmi adatait mutatják. A kis benzinkutak - melyek a magyar hálózat felét teszik ki darabszámot tekintve - forgalma ebbe nem tartozik bele. A MÁSZ adatok emelkedése pedig annak is köszönhető, hogy a lakosság tankolási szokásai megváltoztak. A hatósági árak bevezetését követően az emberek előszeretettel választottak nagy színes benzinkutat a tankolásukhoz. A kis kutak általában az alacsonyabb áraikkal tudtak vevőt szerezni, viszont ez az előny a 480-al elszállt, így a kis kutak forgalom vesztése a MÁSZ adatok forgalom növekedésében jelenik meg.