Rendkívüli bejelentést tett a Mol Rendkívüli bejelentést tett a Mol

Rendkívüli bejelentést tett a Mol

2023-12-30

„Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal” – mondta az Indexnek Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

A Pénzügyminisztérium az uniós előírásokhoz igazodva január elsejétől kénytelen megemelni a jövedéki adót, tették közzé még júniusban. 41 Forintos emelésre számított így mindenki az év első napjától, azonban ez most módosult, így a fogyasztókat nem egyszerre terheli majd ez a többletköltség.

„A 41 forintos áremelést – az idei év második felében tapasztalt árcsökkenések miatt – könnyedén érvényesíteni lehetne az árakban, a fogyasztás nem esett volna vissza. A Mol-csoport a mostani döntésétől azt reméli, hogy ezzel komoly segítséget tudnak nyújtani a családoknak, a vásárlóiknak. Így a hosszú távú stratégia mellett döntöttek és a fogyasztókkal való szorosabb és bizalmon alapuló kapcsolatra törekednek.”

A hálózat nem szeg ezzel jogszabályt, az emelést érvényesítik papíron az áraikban, de a kedvezménynek megfelelően csökkentik a termék kiskereskedelmi árát, kedvezve ezzel a fogyasztóknak.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek