Üres a tank? Ne várja meg az újévet! Üres a tank? Ne várja meg az újévet!

Üres a tank? Ne várja meg az újévet!

2023-12-23

Jelentős forgalomnövekedésre kell számítani a benzinkutakon az év vége előtt, ezért nem érdemes addig halogatni a tankok feltöltését.
Várhatóan a legtöbben ugyanis ekkor még szeretnének tankolni, ezért célszerű még szenteste előtt ezt megejteni – nyilatkozta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára:
„Elegendő üzemanyagunk van ahhoz, hogy kiszolgáljuk az igényeket, de minél több megrendelést kapunk egyszerre, annál hosszabb logisztikai futamidővel kell számolnunk” – írták a levelükben.

„A korábbi évek tapasztalatai alapján a gépjármű-tulajdonosok jelentős része az év utolsó napjaiban, jellemzően a két ünnep közötti időszakban tankol a legtöbbet, így a benzinkutak forgalmában is jelentős növekedés várható. Ráadásul a közfeladatot ellátó szervek, a mentők, a rendőrök és a tűzoltók részéről is keresletnövekedés várható az év utolsó napjaiban” – olvasható az Index birtokába jutott levélben, melyet a Mol csoport küldött a kereskedelmi partnereinek, még december 12-én.”

Január 1-től már a jövedéki adóemelés miatt megemelkedett árral kell számolni, ami literenként bruttó 41,3 forint lesz.
„A főtitkár azt is leszögezte, más uniós országokhoz képest Magyarországon jövőre továbbra is az egyik legalacsonyabb jövedéki adó lesz az üzemanyagokon. Viszont a töltőállomások ezt a költséget mindenképpen szeretnék majd érvényesíteni az árakban.”
Hazánk árai üzemanyagok tekintetében így is a középmezőnyben végeznek a környező országokhoz képest, amin az adóemelés sem fog változtatni.

Az idei árakat tekintve most a legkedvezőbbek a számok, az év elejéhez képest jóval olcsóbban tudunk most tankolni.
„Idén decemberben több mint 70 forinttal volt olcsóbb a gázolaj nagykereskedelmi ára, mint egy évvel korábban, a benzin esetében pedig közel 30 forintos különbségről beszélhetünk.
Kockázati felár épült be jelenleg az olaj árába a Vörös-tengeren zajló események miatt, amely miatt hosszabb szállítási útvonalak és késedelmes szállítások prognosztizálhatóak. A kockázatok miatt a fuvarozási díjak emelkedésnek indultak, amely hatással van a szállított termékek árára is” – összegezte az Indexnek Grád Ottó.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek