Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2022-05-18 | A MOL az egyik legnagyobb nyertese a magas olajárnak

Mindent összevetve azonban még így sem panaszkodhat a Mol. Kiemelkedő eredményt ért el a vállalat, több első negyedéves rekordot is elért, többek között soha nem értékesített még annyi üzemanyagot az év első három hónapjában, mint idén. A Mol-csoport 271,7 milliárd forint (833 millió dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei első negyedévben a tavalyi első negyedévi 181,9 milliárd forint (605 millió dollár) után.

Ez 49,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az eredmény 6 százalékkal csökkent az előző negyedévihez képest. 

A MOL működésében javarészt orosz Ural olajat használ, miközben termékeit a Brent alakulása szerint árazza. Az orosz-ukrán konfliktus hatására a Brent-Ural olaj árainak különbsége 20-35 dollárra nőtt a békeidőkben jellemző 5 dollárhoz képest. Egy Oroszországgal szembeni kőolajembargónak érdemi negatív gazdasági hatása lehet a Molra nézve.

Magyarország a nyers kőolaj 60 százalékát (Ural olaj) Oroszországból, a Barátság kőolaj vezetéken keresztül importálja. A Molnak két finomítója érintett, a százhalombattai és a pozsonyi. Mindkét finomító Uráli típusú nyersolajat tud feldolgozni.

Forrás: vg.hu