Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.


Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.

A MOL az egyik legnagyobb nyertese a magas olajárnak

A magas olaj- és gázár, és a relatíve olcsó orosz olaj nagy hátszelet ad a Molnak, de a magyarországi nagykereskedelmi árszabályozás és a több kelet-közép-európai országban bevezetett kiskereskedelmi üzemanyag-árszabályozás nyomás alatt tartja a vállalat eredményét.

...bővebben

A MOL elhalasztja karbantartását Százhalombattán

A Mol elhalasztotta a karbantartást a százhalombattai olajfinomítójában az erős dízelkereslet miatt - közölte a vállalat egyik tisztségviselője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel. A vállalat az eredetileg tervezett áprilisról augusztusra tette át a karbantartást.

...bővebben

A benzinárstop végéig maradnak a feszültségek az üzemanyag ellátásban

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója nyilatkozott az InfoRádiónak, melyben beszámolt az ársapka okozta problémákról, az orosz olajról, a klímacélok időleges háttérbe szorulásáról. 

...bővebben

Kormányhatározatban írják le, hogyan kapják meg a benzinkutak a 20 forintos támogatást.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, György László már március elején arról beszélt, hogy a vidéki kis benzinkutak számíthatnak a kormány támogatására a biztonságos ellátás megteremtéséért. A Magyar Közlönyben most jelent meg, hogy a kis kutak literenként hogyan számíthatnak 20 forintos támogatásra három hónapon át, vagyis márciusban, áprilisban és májusban. A támogatás alapját nem az idei, hanem a tavaly tavaszi havi üzemanyagforgalom 80 százaléka képezi.

...bővebben

Performanszra készülnek a benzinkutak, mert benzint akarnak árulni

A Független Benzinkutak Szövetsége hétfői találkozóját követően közleményt adott ki amiben reagálnak az elmúlt hetekben az üzemanyag-kiskereskedelmi piacon kialakult helyzetre.

...bővebben

Már vannak olyan benzinkutak, ahova a kormány vészüzemeltetőt jelölt ki

Amelyik kút nem tud üzemelni, annak működtetését a kormány átadja a Molnak. Akkor is, ha egy kút azért nem tud üzemelni, mert a nagykereskedőtől (aki a Mol) nem kapott üzemanyagot.

...bővebben

Megjött a friss rendelet a benzinár-intézkedésekről

Csütörtök este 10 órakor a Magyar Közlönyben jelentek meg a legújabb kormányzati intézkedések a benzinárstop fenntartásával kapcsolatban. Ebből kiderül: a február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

...bővebben

Benzinárstop: kiskutakat mentő lépéseket hozott a kormány

A kormány "megismerve és megértve a kisbenzinkutak helyzetét" hat intézkedést hozott a megsegítésükre - tájékoztatott Facebook-oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

...bővebben

Sztrájk jöhet a MOL-nál

Sztrájkbizottságot alakítanak a Mol Nyrt.-nél működő szakszervezetek, mert a munkáltató egyoldalú bérfejlesztést hajt végre, amit a dolgozók nem fogadnak el; a szakszervezetek demonstráció szervezését is megkezdték – közölték az olajipari vállalatnál működő munkavállalói érdekképviseletek kedden az MTI-vel. A Mol azt közölte, hogy a társaság több hetes egyeztetés után döntött a béremeléséről.

...bővebben

Megjelent a részletes kormányrendelet az újabb üzemenyagár-befagyasztásról

Orbán Viktor miniszterelnök szombati évértékelőjén mondta el, hogy a kormány meghosszabbítja az üzemanyagárak befagyasztásáról szóló rendeletet. A részleteket tartalmazó Magyar Közlöny pedig már meg is jelent vasárnap.

...bővebben

Vékony jégen táncol a hazai benzinkutak többsége az ársapka miatt

Miközben emelkedik a Brent ára és a környező országokban a benzinkutak egyre többet kérnek az üzemanyagért, a magyar üzemeltetők vergődnek a rögzített ár, a 27 százalékos áfa és a gyenge forint csapdájában.

...bővebben

A Mol megveszi a lengyel Lotos benzinkútjait

A Mol megveszi a Lotos lengyel olajvállalat benzinkútjait - értesült a Radio Zet lengyel kereskedelmi csatorna, melynek hivatalosan meg nem erősített információja szerint a döntést napokon belül bejelenthetik.

...bővebben

Megvan az OPEC új főtitkára

Haitam al-Gejsz kuvaiti olajipari szakembert választotta főtitkárává a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) - közölte az OPEC hétfőn Bécsben.

...bővebben

Hidrogénnel akarja csökkenteni az üzemanyagfüggést a kormány

A 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez várhatóan a hidrogén technológia is nélkülözhetetlen lesz - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a V4 országok parlamentjei gazdasági bizottságainak hétvégi videokonferenciáján.

...bővebben

Tilos bezárni a benzinkutat, akkor is ha veszteséggel árulja az üzemanyagot

Megjelent a Magyar Közlönyben az üzemanyagok hatósági áras forgalmazásáról szóló rendelet részletes szabályozása, amely igyekszik megakadályozni, hogy a benzinkutak ki tudjanak bújni az ársapka alkalmazása alól.

...bővebben

A MOL segít a bajban, hajlandó lenne átmenetileg működtetni az üzemszünetet bejelentő benzinkutakat

A 24.hu több benzinkúthálózattól is megkérdezte, jelentkeznek-e, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nyilvántartásba vegye őket arra az esetre, ha át kellene venni a 480 forintos ármaximálás miatt üzemszünetet bejelentő benzinkutakat, vagy azokat, amelyeket a NAV (akár fél évre) bezárat, ha az ismételt árellenőrzéskor megbuknak. A Shell nem kívánt nyilatkozni, az OMV pedig érdemben nem válaszolt. A MOL az első, akitől pozitív választ kaptak.

...bővebben

Hiánycikké válhat az Adblue

Európában fogytán vannak az AdBlue-készletek, az adalék gyártását jóformán leállították. Enélkül a modern dízelautók nem működnek, ugyanis csak ezzel tudják teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat, a kocsik hackelése pedig törvénybe ütközik. Mivel az áruszállítás dízel-alapú, ha az AdBlue drágul, minden drágul.

...bővebben

Egyre többet fizetünk az energiáért, és nem csak az üzemanyagért

Nagyon drágult a villany, a földgáz, az olaj és a benzin ára is. Itthon minket védenek a hatósági rezsiárak, de az üzemanyagdrágulást megérezhetjük. Európát viszont komoly energiaválság fenyegeti.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.10.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Újfajta árakba futhatunk a hazai kutakon

Szeptember végétől minden üzemanyagkútnál fel kell tüntetni azt, hogy az adott üzemanyag fajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. A kiszámítás alapja egy fiktív autó fogyasztása, illetve a NAV által megadott üzemanyag árak alkalmazásával történik.

...bővebben

Éves csúcson a Mol finomítói árrése

Augusztusban hordónként 6 dollárra nőtt az olajtársaság csoportszintű finomítói árrése, javult a petrolkémiai marzsok is.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.07.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

A MOL bevásárolt Szlovéniában

A Mol-csoport megállapodott az OMV-vel: megvásárolja az OMV Slovenija 92,25 százalékát, amelyben az INA 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A felek 301 millió eurós vételárban egyeztek meg.

...bővebben

OMV Hungária - 30 éve Magyarországon

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és a töltőállomásaik számát illetően 10 százalékos részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. De tekintsünk vissza egy kicsit a múltba, hogyan is kezdődött minden: 

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.04.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Jön a hidrogéntechnológia az autózásban

A német, a dél-koreai és a japán ipar óriási jövőt lát a hidrogéntechnológiákban. Beszédes adat a közelmúltból, hogy a Német Helyreállítási és Rugalmassági Terv teljes költségvetésének a 20 százalékát fogják elkölteni hidrogénre és hidrogéntechnológiai területekre. 

...bővebben

Hatalmas összeget fordít az elektromos autó-töltő infrastruktúra fejlesztésére az EU

Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése érdekében az Európai Unió 80 milliárd eurót különít el az elektromosautó-töltő infrastruktúra fejlesztésére. Ezt az összeget még ebben az évtizedben kell felhasználni töltőpontok létesítésére, közölte az Eurelectric nevű energiaipari csoport.

 

...bővebben

Pay&Go - így nevezte el a MOL a tankoló automatáit

Komoly közvélemény kutatást követően jutott arra a döntésre a MOL, hogy bővíti szolgáltatásait a töltőállomásain, nem mással, mint tankoló automatákkal. 

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.01.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

A téli vezetés kihívások sorozata!

Itt a tél és nem elég, hogy tombol a koronavírus még az időjárási körülményekhez is muszáj alkalmazkodnunk. Azt már ezerszer hallottuk, hogy ilyenkor kötelező a téli gumi használata, amelynek megléte még nem garancia arra, hogy megússzuk a téli vezetés viszontagságait. Ónos eső, köd, erős havazás vagy jeges útszakaszok, még a tapasztalt vezetőknek sem egyszerű ilyenkor az autóvezetés. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat, hogy a hideg időben való közlekedés ne legyen rémálom!

...bővebben

A téli autó felkészítés kihagyhatatlan lépései

A gépjárműtulajdonosok talán úgy gondolják, hogy ez a téma már lerágott csont, véleményünk szerint viszont sokan nem veszik eléggé komolyan az autó felkészítését a téli, rettentően veszélyes útviszonyokhoz.

A Gumiwebshop ebben a cikkben összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a téli vezetéssel kapcsolatban. Tartson velünk, fogadja meg tanácsainkat és szálljon szembe magabiztosan a tél kihívásaival.

...bővebben

Így érintik a kutakat a 2020.11.11-től érvényes intézkedések

A hétfői bejelentést követően éjszaka jelent meg a Magyar Közlöny 242. száma, mely tartalmazza a legfrissebb kormányrendeleteket a korlátozó intézkedésekre vonatkozóan. Töltőállomás üzemeltetőként a legnagyobb kérdés az, hogy miként befolyásolja a kutak nyitva tartását a rendelet. A kutakat érintő intézkedéseket összeszedtük lenti cikkünkben. 

...bővebben

Folyamatos az olajár zuhanása

Már a múlt héten csökkenő tendenciát mutatott az olaj ára, május óta nem volt ilyen alacsony árszinten a hordónkénti ár. Továbbra is a koronavírus-járvány alakulása határozza meg az eseményeket, hiszen napról napra egyre szigorúbb korlátozások lépnek életbe az egyes országokban, melyek negatív hatással vannak a keresletre, az utazásainkra. Komoly bizonytalanságban tartja a világot az aktuális amerikai elnökválasztás is, amire az olaj ára folyamatosan reagál. Ezt a helyzetet a pozitívabb ázsiai kereskedelmi adatok nem igazán tudják ellensúlyozni. 

...bővebben

Újra kilőhet az olajár?

Az idei évben több iparág is komoly felfutást könyvelhetett el, miközben a világgazdaságot a mélybe rántotta a járvány. Az energiaszektor azonban eddig lemaradt, viszont egyes iparági vélemények szerint 2021-ben komoly fölpattanás jöhet az olaj piacán. Ez pedig bizonyos nagyvállalatok részvényeit is a magasba emelheti.

...bővebben

Olajfinomítói bezárások jöhetnek a folyamatosan csökkenő üzemanyagkereslet miatt

A koronavírus-járvány alaposan megviseli az európai olajfinomítók eredményét és profitabilitását is. Nehéz hónapok várhatnak az iparágra, mivel a felépülés jelei csak lassan mutatkoznak. A dízel és a benzin ára is évek óta nem látott alacsony szinteken áll, és a légiipar nehézségei is nyomás alatt tartják a finomított termékek iránti keresletet.

...bővebben

Közgazdász vándorgyűlés - Gyors változásokra számít az olajiparban a Mol Nyrt. elnöke

A koronavírus világszerte megnehezítette az olajipar helyzetét, ezért felgyorsulhat az iparág átalakulása - mondta a Mol Nyrt. elnöke az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2020.10.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Új Mobil Petrol töltőállomás várja kedves vásárlóit

A Balaton nyugati medencéje mellett, Alsópáhokon nyílt új Mobil Petrol töltőállomás a napokban. 

...bővebben

Az iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s hídja

Az iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s Duna-hídja - tudta meg az MTI a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőtől (NIF).

...bővebben

A g-mobilitás nem az e-mobilitás versenytársa, hanem kiegészítője: CNG: kíméli a motort, a környezet

Szeptemberben a nagyközönség számára is megnyílt a székesfehérvári E.ON CNG töltőállomás, ahol a nyitás óta több mint két tonna gázt vásároltak már az autósok. A CNG töltésű autók előnyeiről már számos tanulmány készült, a németországi ADAC kutatása szerint például a gyártástól a megsemmisítésig vagy a roncsok újrahasznosításáig egy CNG autó még az elektromos kocsiknál is kevesebb károsanyaggal terheli bolygónkat. Bár az üzemeltetésnél utóbbiak a környezetkímélőbbek, kiemelendő, hogy a dízel- vagy benzinüzemű megoldásoknál a CNG üzemanyag használata 80-90%-kal kevesebb szilárdrészecske-kibocsátással jár.

...bővebben

CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja. Az energiavállalat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata most azon dolgozik, hogy a városban eddig nem elér hető lehetőséget tavasztól a lakosság is használhassa.

...bővebben

A FŐGÁZ 3 éve nyitotta meg a Budaörsi úti nyilvános CNG töltőállomását

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ CNG Kft. élen jár a CNG hazai elterjesztésében, 3 évvel ezelőtt 2014. április elején adta át a Budaörsi úton található közforgalmú CNG töltőállomását, amelyet 315 Ft/kg-os akciós CNG árral ünnepel.

...bővebben

CNG KALKULÁTOR

Érdekli, hogy a CNG milyen hatással van a költségvetésére? A kalkulátor segítségével üzemanyagfajtánként tudja kiszámolni, hogy a CNG használata mekkora megtakarítást jelenthet Önnek. Szívesen vesszük, ha jelentősebb gépjárműflotta-beszerzés előtt kérdéseivel megkeres minket.

...bővebben

Manhattani sör is mostantól valóban zöldben utazik!

A Manhattan Beer Distributors 35 db CNG hajtású Volvo VNM 200-ast szerzett be a nedűk környezetbarát kihordására.

...bővebben