Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.

Mivel magyarázható, hogy rohamosan drágul az üzemanyag és vajon lesz-e megállás?

A telex.hu írása szerint tizenöt tényező is azt bizonyítja, hogy a drágulás nem áll meg a közeljövőben. 

...bővebben

Hogyan telefonálhatok külföldön?

Ma már mindenki kezében ott lapul az okostelefon, de a külföldi mobilhasználatról és annak díjairól mégis sok tévhit kering – az előfizetés, a roaming és a nemzetközi hívás kapcsán is rengeteg félreértéssel lehet találkozni. Amikor határon túlra utazunk, nem mindegy, hogy melyik országba érkezünk (EU-n belül vagy kívül vagyunk), milyen tarifával rendelkezünk, illetve melyik telefonszolgáltatóval állunk szerződésben. Most összegyűjtöttük, általánosságban mit érdemes tudni, ha külföldön is problémamentesen és többletköltségek nélkül szeretnénk üzenetet írni, telefonálni vagy netezni

...bővebben

PRO 100 néven prémium benzin forgalmazásába kezdenek az Auchan kutakon

A prémium kategória is megjelenik az Auchan töltőállomásokon. Hosszú termékfejlesztést és tökéletesítést követően az új PRO 100-as benzinnel bővül a kínálat, ami meghatározó paramétereivel dinamikus teljesítményt és ezzel jobb vezetési élményt garantál. A minőségi üzemanyag két legfontosabb jellemzője az E5 bioetanol tartalom és a nevében is megjelenő 100-as oktánszám, ami a hasonló kategóriájú üzemanyagok 98-as oktánszámánál nyilvánvalóan magasabb.

...bővebben

Gazdag olaj- és gázmezőket talált az OMV Petrom

Évtizedek óta nem látott nagyságú kőolajlelőhelyeket talált az OMV-Petrom, három sikeres próbafúrás után meg is kezdik a kitermelést hamarosan. 30 millió hordó-olajegyenértékre becsülik a feltárt készleteket.

...bővebben

Emelkedhet az üzemanyagok ára 2024 januártól

Új adócsomag került előterjesztésre, ami komoly változást hozhat januártól az üzemanyagárak alakulásában. Megszólalt az ügyben Grád Ottó, A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Elmondása szerint nagyjából 40 forintos drágulásra lehet számítani, ha a kormány a most közzétett mértékben emeli meg a jövedéki adót, amivel ugyan a drágulás „csak” 32 forint lenne, erre rá kell számolni még az áfát is. Ezt a pluszköltséget pedig az állampolgároknak kell majd megfizetniük, ha a 2024-es adócsomagban szerepelteket jóváhagyják.

...bővebben

Felvásárolhatja a MOL az OMV Slovenija szlovén olajipari vállalatot

Az Európai Bizottság feltételekhez kötötte döntését, miszerint a Mol csoportnak el kell adnia a szlovén cég tulajdonában lévő benzinkutakból 39-et a Shell számára - áll a brüsszeli közleményben.

...bővebben

Hatalmasat zuhant az olajár

Jelentős mértékben esett vissza az olaj ellenértéke, mostanra már az orosz-ukrán háború előtti számokkal találkozhatunk a Brent és WTI típusú kőolaj hordónkénti árainál.

 

...bővebben

Mozdulatlan olajár az OPEC döntés előtt

A kínálati oldalt erős csapás éri februárban.

...bővebben

Megszólalt a MOL, nem kell tartanunk üzemanyaghiánytól

Az oroszellenes szankció ellenére is zavartalan lesz az üzemanyagellátás.

...bővebben

Hegyeshalomnál EuroTruck töltőállomás nyílt

Az M1-es autópálya mellett, közvetlenül az osztrák határ előtt nyitotta meg új EuroTruck töltőállomását az OMV Hungária Kft., mely mind Budapest felől, mind Ausztria irányából egyszerűen megközelíthető.

...bővebben

2022.12.06-a 23 óráról nincs 480 forintos árstop az üzemanyagokon!

A napokban kialakult válságos helyzetre való tekintettel a magyar kormány kivezette a 480 forintos ársapkát a magyar kutakról – jelentette be kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

...bővebben

Kőolajat talált a Mol Vecsésnél

Az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, később akár napi ezer hordó olajat is felhozhatnak vele. Ez 5 százalékkal növelné az ország kőolajkitermelését.

...bővebben

Sokkoló levelet kaptak ma a benzinkutak a MOL-tól

A MOL Nagykereskedelmi Értékesítési Osztály tájékoztatása szerint nem tud üzemanyagot biztosítani a magyar finomító a következő héten. 

...bővebben

Független Benzinkutak Szövetsége: még mindig megoldatlan a kisbenzinkutak helyzete

A készlethiányt csak úgy tudják egyensúlyba hozni a szabályozás által rájuk erőltetett nyitvatartással, ha napi szintű mennyiségi korlátozást vezetnek be.

...bővebben

17 kutat zár be a Shell a lakosság előtt

Újabb 17 kútját zárja be a lakosság előtt 2022. november 2-tól a Shell, közölte pénteken a cég. Az intézkedéstől a vásárlói elégedettség növekedését és hatékonyság javulását várja a vállalat. Az utóbbi érthető – nem árulnak majd hatósági áras üzemanyagot -, az előző elsőre kissé kérdésesnek tűnik: miért lenne elégedettebb egy vevő, ha be sem teheti a lábát a kútra?

...bővebben

A MÁSZ közölte az első 9 hónap üzemanyag forgalmra vonatkozó adatait

Megszűnt az árverseny, nagyot ugrott a nagy benzinkutak forgalma. Részben azért nőtt az év első kilenc hónapjában a nagy márkákhoz tartozó benzinkutak hazai forgalma, mert további vevők pártoltak át hozzájuk az árelőnyüket elveszített kis kutaktól.

...bővebben

Lejtmenetbe kapcsolhat az olajár

A két főbb olajtípus, a WTI és a Brent ára egyaránt nyolchavi mélypontra esett, vagyis jóval alacsonyabban van, mint bármikor a háború során. Kétségtelen, hogy a dollár sokat erősödött, így más valutában nem ennyire szép a helyzet, de ezzel együtt nem sokan gondolták volna, hogy a háború ellenére ilyen hamar békebeli ára lesz a fekete aranynak.

...bővebben

Spórolj üzemanyagot a Google Maps segítségével

Magyarországon is elérhető lett a napokban a Google Térkép új funkciója, amely környezetbarát útvonalakat javasol a felhasználóknak. Olyan útvonalakat is választhatunk, amelyek segítenek benzint spórolni.

...bővebben

Tájékoztatás a hétvégén tankolni akaróknak

A Független Benzinkutak Szövetsége a keddi sajtótájékoztatón elhangzottaknak megfelelően megtartotta rendkívüli közgyűlését, melynek eredményéről az alábbiakban számolunk be: 

...bővebben

Itt vannak a legfontosabb információk az üzemanyagár-stop módosításáról

Szombat déltől csak magánszemélyek, taxisok és mezőgazdasági erőgépek kapnak 480 forinton üzemanyagot. A rendelet meg is jelent, amely korlátozza a vásárlást. Kormányközeli forrásokból a portfolio.hu úgy értesült, hogy a személygépkocsik mintegy 20%-a lehet céges üzemben tartású autó, ez mintegy 800 ezer autót jelenthet. Íme egy rövid összefoglaló a szombati kormányzati döntésekről és azok következményeiről.

...bővebben

A Mol arra kéri a lakosságot, hogy kevesebbet tankoljanak

Finomító-karbantartás az indok, de nem titkolják, a háború és a hatósági árszabályozás miatt megugrott kereslet felemésztette a készleteket.

...bővebben

Relatív üzemanyaghiány - egy újabb kifejezés, amit megtanulhatunk

Már messze túl vagyunk azon a ponton, ameddig még tartható a 480 forintos ársapka, ezt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója mondta az ATV-nek adott interjújában. A beszélgetésben Hernádi Zsolt hangsúlyozta, rendkívül veszélyes időszakot él meg az üzemanyagpiac.

...bővebben

Rendkívüli beruházásba kezd a Shell

A Shell folytatja Európa legnagyobb, hidrogént előállító üzemének építését. Így egyértelművé vált, hogy az olajipari nagyvállalat arra játszik, hogy ez az eljárás kulcsfontosságú legyen a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

...bővebben

Borús kilátások az olajpiacon: íme egy kis előrejelzés

Minden jel arra mutat, hogy az olaj és ezzel az üzemanyagok drágulás nem csupán 2022 év végéig folytatódik, hanem jövőre is tovább tart majd, ami olyan magasságokat eredményez, amilyeneket még nem látott a világ. Ráadásul könnyen lehet, hogy több éven át a csúcs közelében tetőzhet a fekete arany ára.

...bővebben

Megtörtént a technikai átállás a nagy benzinkút hálózatoknál - így tudsz 480 forintért tankolni

Vasárnap terjedt el a hír, hogy több Shell-benzinkút nem nyit ki hétfőn ellátási problémák miatt, illetve hogy ahol ki is nyitnak, ott sem szolgának ki külföldi autókat. A benzinkúthálózat azonban megkeresésünkre azt írta, mindegyik kútjuk kinyitott végül, és megoldották a kettős árazást is. A 24.hu utánajárt a dolognak: 

...bővebben

Újra káosz jöhet a benzinkutaknál - megjelentek az új részletszabályok a Közlönyben

Csütörtök este megjelentek a Magyar Közlönyben azok az üzemanyagárstopra vonatkozó rendeletek, amelyeket a minap jelentett be a kormány.

...bővebben

A MOL az egyik legnagyobb nyertese a magas olajárnak

A magas olaj- és gázár, és a relatíve olcsó orosz olaj nagy hátszelet ad a Molnak, de a magyarországi nagykereskedelmi árszabályozás és a több kelet-közép-európai országban bevezetett kiskereskedelmi üzemanyag-árszabályozás nyomás alatt tartja a vállalat eredményét.

...bővebben

A MOL elhalasztja karbantartását Százhalombattán

A Mol elhalasztotta a karbantartást a százhalombattai olajfinomítójában az erős dízelkereslet miatt - közölte a vállalat egyik tisztségviselője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel. A vállalat az eredetileg tervezett áprilisról augusztusra tette át a karbantartást.

...bővebben

A benzinárstop végéig maradnak a feszültségek az üzemanyag ellátásban

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója nyilatkozott az InfoRádiónak, melyben beszámolt az ársapka okozta problémákról, az orosz olajról, a klímacélok időleges háttérbe szorulásáról. 

...bővebben

Kormányhatározatban írják le, hogyan kapják meg a benzinkutak a 20 forintos támogatást.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, György László már március elején arról beszélt, hogy a vidéki kis benzinkutak számíthatnak a kormány támogatására a biztonságos ellátás megteremtéséért. A Magyar Közlönyben most jelent meg, hogy a kis kutak literenként hogyan számíthatnak 20 forintos támogatásra három hónapon át, vagyis márciusban, áprilisban és májusban. A támogatás alapját nem az idei, hanem a tavaly tavaszi havi üzemanyagforgalom 80 százaléka képezi.

...bővebben

Performanszra készülnek a benzinkutak, mert benzint akarnak árulni

A Független Benzinkutak Szövetsége hétfői találkozóját követően közleményt adott ki amiben reagálnak az elmúlt hetekben az üzemanyag-kiskereskedelmi piacon kialakult helyzetre.

...bővebben

Már vannak olyan benzinkutak, ahova a kormány vészüzemeltetőt jelölt ki

Amelyik kút nem tud üzemelni, annak működtetését a kormány átadja a Molnak. Akkor is, ha egy kút azért nem tud üzemelni, mert a nagykereskedőtől (aki a Mol) nem kapott üzemanyagot.

...bővebben

Megjött a friss rendelet a benzinár-intézkedésekről

Csütörtök este 10 órakor a Magyar Közlönyben jelentek meg a legújabb kormányzati intézkedések a benzinárstop fenntartásával kapcsolatban. Ebből kiderül: a február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

...bővebben

Benzinárstop: kiskutakat mentő lépéseket hozott a kormány

A kormány "megismerve és megértve a kisbenzinkutak helyzetét" hat intézkedést hozott a megsegítésükre - tájékoztatott Facebook-oldalán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

...bővebben

Sztrájk jöhet a MOL-nál

Sztrájkbizottságot alakítanak a Mol Nyrt.-nél működő szakszervezetek, mert a munkáltató egyoldalú bérfejlesztést hajt végre, amit a dolgozók nem fogadnak el; a szakszervezetek demonstráció szervezését is megkezdték – közölték az olajipari vállalatnál működő munkavállalói érdekképviseletek kedden az MTI-vel. A Mol azt közölte, hogy a társaság több hetes egyeztetés után döntött a béremeléséről.

...bővebben

Megjelent a részletes kormányrendelet az újabb üzemenyagár-befagyasztásról

Orbán Viktor miniszterelnök szombati évértékelőjén mondta el, hogy a kormány meghosszabbítja az üzemanyagárak befagyasztásáról szóló rendeletet. A részleteket tartalmazó Magyar Közlöny pedig már meg is jelent vasárnap.

...bővebben

Vékony jégen táncol a hazai benzinkutak többsége az ársapka miatt

Miközben emelkedik a Brent ára és a környező országokban a benzinkutak egyre többet kérnek az üzemanyagért, a magyar üzemeltetők vergődnek a rögzített ár, a 27 százalékos áfa és a gyenge forint csapdájában.

...bővebben

A Mol megveszi a lengyel Lotos benzinkútjait

A Mol megveszi a Lotos lengyel olajvállalat benzinkútjait - értesült a Radio Zet lengyel kereskedelmi csatorna, melynek hivatalosan meg nem erősített információja szerint a döntést napokon belül bejelenthetik.

...bővebben

Megvan az OPEC új főtitkára

Haitam al-Gejsz kuvaiti olajipari szakembert választotta főtitkárává a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) - közölte az OPEC hétfőn Bécsben.

...bővebben

Hidrogénnel akarja csökkenteni az üzemanyagfüggést a kormány

A 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez várhatóan a hidrogén technológia is nélkülözhetetlen lesz - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a V4 országok parlamentjei gazdasági bizottságainak hétvégi videokonferenciáján.

...bővebben

Tilos bezárni a benzinkutat, akkor is ha veszteséggel árulja az üzemanyagot

Megjelent a Magyar Közlönyben az üzemanyagok hatósági áras forgalmazásáról szóló rendelet részletes szabályozása, amely igyekszik megakadályozni, hogy a benzinkutak ki tudjanak bújni az ársapka alkalmazása alól.

...bővebben

A MOL segít a bajban, hajlandó lenne átmenetileg működtetni az üzemszünetet bejelentő benzinkutakat

A 24.hu több benzinkúthálózattól is megkérdezte, jelentkeznek-e, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nyilvántartásba vegye őket arra az esetre, ha át kellene venni a 480 forintos ármaximálás miatt üzemszünetet bejelentő benzinkutakat, vagy azokat, amelyeket a NAV (akár fél évre) bezárat, ha az ismételt árellenőrzéskor megbuknak. A Shell nem kívánt nyilatkozni, az OMV pedig érdemben nem válaszolt. A MOL az első, akitől pozitív választ kaptak.

...bővebben

Hiánycikké válhat az Adblue

Európában fogytán vannak az AdBlue-készletek, az adalék gyártását jóformán leállították. Enélkül a modern dízelautók nem működnek, ugyanis csak ezzel tudják teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat, a kocsik hackelése pedig törvénybe ütközik. Mivel az áruszállítás dízel-alapú, ha az AdBlue drágul, minden drágul.

...bővebben

Egyre többet fizetünk az energiáért, és nem csak az üzemanyagért

Nagyon drágult a villany, a földgáz, az olaj és a benzin ára is. Itthon minket védenek a hatósági rezsiárak, de az üzemanyagdrágulást megérezhetjük. Európát viszont komoly energiaválság fenyegeti.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.10.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Újfajta árakba futhatunk a hazai kutakon

Szeptember végétől minden üzemanyagkútnál fel kell tüntetni azt, hogy az adott üzemanyag fajtából mennyibe kerül 100 kilométernyi út megtétele. A kiszámítás alapja egy fiktív autó fogyasztása, illetve a NAV által megadott üzemanyag árak alkalmazásával történik.

...bővebben

Éves csúcson a Mol finomítói árrése

Augusztusban hordónként 6 dollárra nőtt az olajtársaság csoportszintű finomítói árrése, javult a petrolkémiai marzsok is.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.07.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

A MOL bevásárolt Szlovéniában

A Mol-csoport megállapodott az OMV-vel: megvásárolja az OMV Slovenija 92,25 százalékát, amelyben az INA 7,75 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A felek 301 millió eurós vételárban egyeztek meg.

...bővebben

OMV Hungária - 30 éve Magyarországon

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 197 töltőállomást üzemeltet, és a töltőállomásaik számát illetően 10 százalékos részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV-töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. De tekintsünk vissza egy kicsit a múltba, hogyan is kezdődött minden: 

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.04.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Jön a hidrogéntechnológia az autózásban

A német, a dél-koreai és a japán ipar óriási jövőt lát a hidrogéntechnológiákban. Beszédes adat a közelmúltból, hogy a Német Helyreállítási és Rugalmassági Terv teljes költségvetésének a 20 százalékát fogják elkölteni hidrogénre és hidrogéntechnológiai területekre. 

...bővebben

Hatalmas összeget fordít az elektromos autó-töltő infrastruktúra fejlesztésére az EU

Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése érdekében az Európai Unió 80 milliárd eurót különít el az elektromosautó-töltő infrastruktúra fejlesztésére. Ezt az összeget még ebben az évtizedben kell felhasználni töltőpontok létesítésére, közölte az Eurelectric nevű energiaipari csoport.

 

...bővebben

Pay&Go - így nevezte el a MOL a tankoló automatáit

Komoly közvélemény kutatást követően jutott arra a döntésre a MOL, hogy bővíti szolgáltatásait a töltőállomásain, nem mással, mint tankoló automatákkal. 

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2021.01.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

A téli vezetés kihívások sorozata!

Itt a tél és nem elég, hogy tombol a koronavírus még az időjárási körülményekhez is muszáj alkalmazkodnunk. Azt már ezerszer hallottuk, hogy ilyenkor kötelező a téli gumi használata, amelynek megléte még nem garancia arra, hogy megússzuk a téli vezetés viszontagságait. Ónos eső, köd, erős havazás vagy jeges útszakaszok, még a tapasztalt vezetőknek sem egyszerű ilyenkor az autóvezetés. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabbakat, hogy a hideg időben való közlekedés ne legyen rémálom!

...bővebben

A téli autó felkészítés kihagyhatatlan lépései

A gépjárműtulajdonosok talán úgy gondolják, hogy ez a téma már lerágott csont, véleményünk szerint viszont sokan nem veszik eléggé komolyan az autó felkészítését a téli, rettentően veszélyes útviszonyokhoz.

A Gumiwebshop ebben a cikkben összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a téli vezetéssel kapcsolatban. Tartson velünk, fogadja meg tanácsainkat és szálljon szembe magabiztosan a tél kihívásaival.

...bővebben

Így érintik a kutakat a 2020.11.11-től érvényes intézkedések

A hétfői bejelentést követően éjszaka jelent meg a Magyar Közlöny 242. száma, mely tartalmazza a legfrissebb kormányrendeleteket a korlátozó intézkedésekre vonatkozóan. Töltőállomás üzemeltetőként a legnagyobb kérdés az, hogy miként befolyásolja a kutak nyitva tartását a rendelet. A kutakat érintő intézkedéseket összeszedtük lenti cikkünkben. 

...bővebben

Folyamatos az olajár zuhanása

Már a múlt héten csökkenő tendenciát mutatott az olaj ára, május óta nem volt ilyen alacsony árszinten a hordónkénti ár. Továbbra is a koronavírus-járvány alakulása határozza meg az eseményeket, hiszen napról napra egyre szigorúbb korlátozások lépnek életbe az egyes országokban, melyek negatív hatással vannak a keresletre, az utazásainkra. Komoly bizonytalanságban tartja a világot az aktuális amerikai elnökválasztás is, amire az olaj ára folyamatosan reagál. Ezt a helyzetet a pozitívabb ázsiai kereskedelmi adatok nem igazán tudják ellensúlyozni. 

...bővebben

Újra kilőhet az olajár?

Az idei évben több iparág is komoly felfutást könyvelhetett el, miközben a világgazdaságot a mélybe rántotta a járvány. Az energiaszektor azonban eddig lemaradt, viszont egyes iparági vélemények szerint 2021-ben komoly fölpattanás jöhet az olaj piacán. Ez pedig bizonyos nagyvállalatok részvényeit is a magasba emelheti.

...bővebben

Olajfinomítói bezárások jöhetnek a folyamatosan csökkenő üzemanyagkereslet miatt

A koronavírus-járvány alaposan megviseli az európai olajfinomítók eredményét és profitabilitását is. Nehéz hónapok várhatnak az iparágra, mivel a felépülés jelei csak lassan mutatkoznak. A dízel és a benzin ára is évek óta nem látott alacsony szinteken áll, és a légiipar nehézségei is nyomás alatt tartják a finomított termékek iránti keresletet.

...bővebben

Közgazdász vándorgyűlés - Gyors változásokra számít az olajiparban a Mol Nyrt. elnöke

A koronavírus világszerte megnehezítette az olajipar helyzetét, ezért felgyorsulhat az iparág átalakulása - mondta a Mol Nyrt. elnöke az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén.

...bővebben

Jövedéki adómérték megállapítás 2020.10.01-től

A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 110. § (3) bekezdésének alapján számított, és a 110. § (1) a-c) pontjának megfelelő adómértékek megállapításához szükséges átlagárat az alábbi cikk tartalmazza: 

...bővebben

Új Mobil Petrol töltőállomás várja kedves vásárlóit

A Balaton nyugati medencéje mellett, Alsópáhokon nyílt új Mobil Petrol töltőállomás a napokban. 

...bővebben

Az iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s hídja

Az iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s Duna-hídja - tudta meg az MTI a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőtől (NIF).

...bővebben

A g-mobilitás nem az e-mobilitás versenytársa, hanem kiegészítője: CNG: kíméli a motort, a környezet

Szeptemberben a nagyközönség számára is megnyílt a székesfehérvári E.ON CNG töltőállomás, ahol a nyitás óta több mint két tonna gázt vásároltak már az autósok. A CNG töltésű autók előnyeiről már számos tanulmány készült, a németországi ADAC kutatása szerint például a gyártástól a megsemmisítésig vagy a roncsok újrahasznosításáig egy CNG autó még az elektromos kocsiknál is kevesebb károsanyaggal terheli bolygónkat. Bár az üzemeltetésnél utóbbiak a környezetkímélőbbek, kiemelendő, hogy a dízel- vagy benzinüzemű megoldásoknál a CNG üzemanyag használata 80-90%-kal kevesebb szilárdrészecske-kibocsátással jár.

...bővebben

CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja. Az energiavállalat és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata most azon dolgozik, hogy a városban eddig nem elér hető lehetőséget tavasztól a lakosság is használhassa.

...bővebben

A FŐGÁZ 3 éve nyitotta meg a Budaörsi úti nyilvános CNG töltőállomását

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ CNG Kft. élen jár a CNG hazai elterjesztésében, 3 évvel ezelőtt 2014. április elején adta át a Budaörsi úton található közforgalmú CNG töltőállomását, amelyet 315 Ft/kg-os akciós CNG árral ünnepel.

...bővebben

CNG KALKULÁTOR

Érdekli, hogy a CNG milyen hatással van a költségvetésére? A kalkulátor segítségével üzemanyagfajtánként tudja kiszámolni, hogy a CNG használata mekkora megtakarítást jelenthet Önnek. Szívesen vesszük, ha jelentősebb gépjárműflotta-beszerzés előtt kérdéseivel megkeres minket.

...bővebben

Manhattani sör is mostantól valóban zöldben utazik!

A Manhattan Beer Distributors 35 db CNG hajtású Volvo VNM 200-ast szerzett be a nedűk környezetbarát kihordására.

...bővebben