Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


holtankoljak blog

Mivel magyarázható, hogy rohamosan drágul az üzemanyag és vajon lesz-e megállás?

A telex.hu írása szerint tizenöt tényező is azt bizonyítja, hogy a drágulás nem áll meg a közeljövőben. A mostani emelések mellett a 2024 januárra már előre bejelentett 41 forintos többlettel is számolnunk kell, és persze az ezzel járó rohammal, sorban állással a kutakon, hiszen biztosra vehető, hogy mindenki szeretne a még olcsóbb üzemanyaggal feltankolni az év végén.

...bővebben

Kiszámolták hány liter üzemanyagra elég egy átlag magyar fizetés

A picodi.com portál elemzői 43 országban hasonlították össze mekkora mértékben változott a benzin ára 2023 januárja és júniusa között. 

...bővebben

Óriási árcsökkenés az olajpiacon

Az idei olajárakat hatalmas bizonytalanság lengi körbe, az elmúlt fél évben a benchmark árai jelentős kilengéseket mutatnak, a napokban pedig igencsak zuhanásnak indultak.

...bővebben

Hatalmas fordulat jöhet az üzemanyagoknál

Akadnak olyan benzinkutak, ahol már ötössel kezdődik az üzemanyag ára, ami az üzemanyagár-sapka feloldását követően óriási fordulat, hiszen 700 forint feletti árat is tapasztalhattunk még nemrégiben. Az elmúlt hetekben azonban egyre csökkennek a számok, hétről hétre érezhető a változás.

...bővebben

Sofőr állás – állandó stabilitás a munkaerőpiacon

A megnövekedett üzemanyagárak a legtöbb autósnak komoly fejfájást okoznak. Az áremelkedés még komolyabb hatással van a fuvarozással foglalkozó cégekre és vállalkozókra, hiszen az eddigieknél komolyabb költségekkel kell számolniuk. Ettől függetlenül a szakma továbbra is stabil lábakon áll.

...bővebben

Conoil benzinkút nyílt Tolmács mellett

A töltőállomás 2022 év végén nyitott meg és várja a tankolni vágyókat a tolmácsi és 2-es főút kereszteződésében. A Concordia-Trans Kft. 1995-ben jelent meg a piacon. Teljes egészében magyar magánszemélyek által alapított, és jelenleg is tulajdonolt cég.

 

 

...bővebben

Emelkedő olajárakra számít a Nemzetközi Energiaügynökség 2023-ban

Az Oroszország elleni szankciók nyomán szűkülő kínálat és a növekvő kereslet miatt jövőre emelkedhetnek az olajárak a világon 2023-ban - közölte a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA)  a héten közzétett jelentésében.

...bővebben

Az ORLEN csoport fejleszti hálózatát Európában - Magyarországon is

Az ORLEN-csoport 79, jelenleg Lukoil márkanév alatt működő magyarországi töltőállomását vette át 2022. december 1-én. Emellett 2024 közepéig a konszern további 103 töltőállomást vásárol Szlovákiában és Magyarországon. Így az ORLEN-csoport a magyar piacra lépett, és a PKN ORLEN és a Grupa LOTOS egyesülésével új benzinkutakat szerzett Szlovákiában is. Terveik szerint 2030-ra 3,5 ezer töltőállomásuk lesz ORLEN márkanévvel ellátva, Közép-Kelet-Európa 6 országában. Így a külföldön lévő töltőállomásainak aránya eléri majd a 45%-ot.  

...bővebben

Értelmezhetetlen és betarthatatlan a kormány legújabb rendelkezése - állítja a Független Benzinkutak

Nyílt levelet intézett a Független Benzinkutak Szövetsége Orbán Viktorhoz az új kormányrendelet miatt, amely szerint mától már csak a magyar rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak itthon hatósági áron. A levél teljes terjedelmében itt is olvasható: 

...bővebben

Nagyot nőtt az üzemanyag forgalom Magyarországon, vagy mégse?

Az első negyedévben a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainak kiskereskedelmi benzinforgalma 29,5, a gázolajé 36,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakaihoz képest, 382,75 millió, illetve 712,48 millió literre - látszik a Szövetség által nyilvánosságra hozott adatokból. 

...bővebben

Európa: mely országok tesznek többet a magas üzemanyagárak leküzdésére?

A legtöbb európai ország változtatásokat hajtott végre a növekvő üzemanyagárak leküzdése érdekében, és ezzel segíti a lakosságot és a vállalkozásokat. Sok esetben csökkentették a jövedéki adót, bár egyes országok alternatív intézkedéseket vezettek be áfacsökkentés és hatósági üzemanyagár formájában.

...bővebben

Szlovéniában is befagyasztották az üzemanyagárakat

A szlovén kormány egy hónapra rögzítette az üzemanyagok árát, a rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik - jelentette be Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

...bővebben

Orlen kutak lesznek Magyarországon

A magyar sajtó a MOL-tól hangos - illetve az élelmiszerár stoptól - de azért nem felejtsük el, hogy a magyar üzemanyagpiacon is változások mennek végbe a héten megjelent benzinkút vásárlással kapcsolatos hírekhez kötődöen. Na de nézzük a részleteket: 

...bővebben

Helyzetjelentés az árbefagyasztás bejelentését követő 2. napon

A csütörtöki kormányinfón elhangzott bejelentések fenekestől felforgatták a hazai üzemanyagpiacot. A várva várt Közlöny részleteiről, a hálózati szereplők visszajelzéseiről, a következő hetek lehetséges forgatókönyveiről készítettünk egy rövid összeállítást.

...bővebben

Árbefagyasztás: 480 Ft lesz a benzin és a gázolaj literenkénti ára – ahogy eddig mi látjuk!

Hétfőtől, november 15-től egységes áron lehet üzemanyagot értékesíteni a hazai kutakon. Ez a csütörtöki kormányinfón hangzott el, mely alapján a következő 3 hónapban 480 forintnál nem lehet drágábban benzint és gázolajat értékesíteni a hazai töltőállomásokon. A piac most a Közlönyre vár, hogy pontosan lássa az intézkedés részleteit, hiszen a döntés komoly változásokat hoz/hozhat az üzemanyag szakmában.

...bővebben

Mennyire drága a hazai üzemanyag?

A héten rekordott döntött a hazai benzin ára, még sosem járt az átlagára 457 forint felett. Ennek nyomán tettünk egy rövid kitekintést az Európai üzemanyagár helyzetre, vajon csak nálunk ilyen rossz a helyzet, vagy máshol is? 

...bővebben

Regisztrálj és nyerj vezetéstechnikai tréninget

Az oldalunkon való regisztrációval online kérdőíveket tölthetsz ki, melyekkel pontokat gyűjthetsz. A pontokat pénzre válthatod és kérheted a bankszámládra az utalást vagy akár egy jó célra felajánlhatod: a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány vagy a Mandulás-hegyi Kutyaotthon részére.

...bővebben

Drágának tűnik a tankolás? Volt már sokkal rosszabb is.

Több olyan kút is van már az országban, ahol a totemoszlopokon minden üzemanyag fajta ára 5-ös számjeggyel kezdődik. Ez ránézésre kétségbeejtő lehet, de voltak olyan időszakok, amikor az üzemanyagköltség sokkal nagyobb teher volt a magyar családoknak. 

...bővebben

Mi is az az MSZKSZ díj az üzemanyag árában?

A magyar üzemanyagárban van egy állandó költségelem, amelyet azért fizetnek az autósok, hogy ha az országban bármilyen ellátási zavar lép fel, legyen elengedő tartalék kőolajból, benzinből és gázolajból. Ez a "készletezési díj" a koronavírus-járvány miatt tavaly évtizedes rekordmagasságba emelkedett és várhatóan az idén is ott marad annak ellenére, hogy a fogyasztás nem csökkent jelentős mértékben. Az összességében több milliárdos többlet hiteltörlesztésre megy.

...bővebben

Még mindig kevesebbet tankolunk

A Magyar Ásványolaj Szövetség első negyedéves adatai szerint csökkent a tankolt üzemanyagok mennyisége a hazai töltőállomásokon. Nézzük meg mennyivel. 

...bővebben

Regisztrálj és nyerj vezetéstechnikai tréninget

Az oldalunkon való regisztrációval online kérdőíveket tölthetsz ki, melyekkel pontokat gyűjthetsz. A pontokat pénzre válthatod és kérheted a bankszámládra az utalást vagy akár egy jó célra felajánlhatod: a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány vagy a Mandulás-hegyi Kutyaotthon részére.

Csatlakozz hozzánk, ha...

...bővebben

MOL tulajdonú horvát töltőállomásokon már bitcoinnal is fizethetünk

Formabontó újítást vezetett be a MOL-csoport leányvállalataként működő Tifon töltőállomás hálózatában: 2021. február 1-től már kriptovalutában is lehet fizetni! 

 

...bővebben

Íme miért fognak még emelkedni a hazai üzemanyagárak

Gyűlnek a gomolyfelhők a hazai üzemanyag piac felett. Annak ellenére, hogy a kijárási korlátozások miatt stagnál, de inkább csökkenő tendenciát mutat az üzemanyag eladás, a benzin és a gázolaj átlagára súrolja a 400 forintot literenként. Ezt az árat – mondhatjuk úgy – egy új adó fogja emelni, nézzük meg ennek részleteit.

...bővebben

Megvannak a 2020-as üzemanyag eladási számok

A Magyar Ásványolaj Szövetség közölte a 2020-ban hivatalosan eladott üzemanyagok mennyiségéről szóló adatokat, melyet látva csak egy kicsit lepődtünk meg. 

...bővebben

Az olajár 2021-ben

Bár decemberben érdemben javultak az olajpiaci kilátások, nagyrészt a koronavírus-vakcinákról érkező kedvező hírek hatására, ezzel együtt 2021 küzdelmes év lehet az olaj számára. A legtöbb elemző szerint mérsékelt ütemű, lassú és fokozatos áremelkedés vár az energiahordozóra, miközben a kereslet nyomás alatt maradhat a növekvő optimizmus és a termeléskorlátozások mellett is. Olyan vélemény is akad ugyanakkor, mely szerint sok olajipari beruházás elmaradása miatt nagyobb drágulás sem kizárt.

...bővebben

Egymás megajándékozása helyett, az Országos Mentőszolgálat Alapítványt támogatta Partnereivel az OIL

Egymás megajándékozása helyett, az Országos Mentőszolgálat Alapítványt támogatta Partnereivel az OIL! márkanév tulajdonosa a Mabanaft Hungary Kft.

...bővebben

Itt a hideg idő, használjunk téli gumit!

Sokak számára már nem újdonság, hogy nyáron kevésbé találkozunk váratlan helyzetekkel a vezetés közben, mint télen. Gondolunk itt a jegesedésre vagy a tartósan havas útszakaszokra. Ezeket az akadályokat nyári gumival veszélyes kicselezni.

...bővebben

Újra változott a benzin és a gázolaj összetétele a magyar kutakon

A szabályozás szerint november 15-én a magyar töltőállomásoknak át kell állnia a téli szabvány szerinti üzemanyagokra, ezekkel hidegebb időben is garantáltan működni fognak a járművek, mezőgazdasági gépek. Ám 2020 újabb szempontból rendhagyó év, hiszen a Magyar Ásványolaj Szövetség tagvállalatai a tavaszi nehézségek nyomán már a 15-i határidő előtt átálltak a téli üzemanyagokra. Grád Ottó elmagyarázta, miben is változik a benzin és a gázolaj összetétele télen, és az is kideült, kinek érdemes prémium üzemanyagot tankolnia.

...bővebben

Az OIL! Magyarország számos töltőállomása is csatlakozott a Biofilter Zrt. használt sütőolaj begyűjt

Az OIL! Magyarország a Biofilter Zrt.-vel együttműködve tárolótartályokat helyezett ki több OIL! töltőállomáson országszerte, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A használt sütőolaj a szelektív gyűjtés révén bioüzemanyagként hasznosul újra.

...bővebben

Íme a számok: kevesebbet tankolunk idén

A Magyar Ásványolaj Szövetség közzé tette a 2020-as év első 9 hónapjának üzemanyag eladási adatait, melyből jól látszik, hogy komoly veszteségeket realizálnak a töltőállomások. 

...bővebben

Közel 100 éve nyílt meg az első magyarországi benzinkút

Hogy hova nyúlik vissza a tankolás története Magyarországon? Egészen 96 évet kell visszamennünk az első benzinkút megnyitásáig.  

...bővebben

Városi legendák a tankolásról, melyek még mindig élnek a köztudatban

Nem újkeletű a téma, az emberek időről időre próbálnak elméleteket kreálni arra vonatkozóan, hogy adott kúton tankolva miért tudunk többet vagy esetleg kevesebbet autózni adott üzemanyag mennyiséggel, vagy akár arra, hogy a külföldi benzin jobb-e vagy sem mint a hazai, de azt is szívesen találgatjuk, hogy más-e az üzemanyag minősége télen vagy nyáron. A MOL szakértői válaszoltak a feltett kérdésekre, városi legendákra: 

 

...bővebben

Szépen csendben visszanyitott 9 Shell benzinkút

A Shell minden nagyobb média felhajtás nélkül a korábban bezárt kutakból 9-et visszanyitott, a cikk részleteiben mutatjuk, hogy pontosan melyeket. 

...bővebben

Hivatalos: tényleg nagyot zuhant az üzemanyag eladás!

Nyilvánosak már a KSH által közzétett kiskereskedelmi forgalmi adatok 2020 április hónapra vonatkozóan. A kijárási korlátozás időszakában 10,2%-kal csökkent a kiskereskedelem az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer esetében a csökkenés mértéke elenyésző, a nem élelmiszer és az üzemanyag nagyot zuhant, nézzük a konkrét számokat:

...bővebben

Végre egy sablonosnak nem nevezhető reklámfilm!

Tudtad, hogy 50 éves a LADA? A lenti kisfilmmel tiszteleg az OIL! német kúthálózat a LADA előtt, melyben egy nem mindennapi "példány" kerül bemutatásra.

...bővebben

Ezek a Shell kutak zárnak be ideiglenesen

Talán ilyen súlyos következményekre, mint egy töltőállomás átmeneti bezárása egyetlen szereplő sem gondolt a koronavírus kirobbanásakor. Sem a töltőállomás tulajdonosok, sem a tankolók. Ráadásul egy olyan nemzetközi hálózatról beszélünk, mint a Shell, aki az első nyugati márkaként jelent meg a magyarországi üzemanyag piacon. Na de nézzük a részleteket:

...bővebben

Végre jó a lista elején szerepelni!

Ritkán fordul elő, hogy egy kedvezőnek tűnő kimutatásban Magyarország az élmezőnyben szerepel. Próbáljuk pozitívabban látni a világot, de így koronavírus idején egy picit nehezebb. Rossz a jóban, hogy a forint történelmi gyengesége is hozzájárul ahhoz, hogy nálunk jelenleg az egyik legalacsonyabb az üzemanyagár Európában! Nézzük is a konkrét számokat:

...bővebben

Összegyűjtöttük a megyeszékhelyek üzemanyagárait

Ha időnk engedi előfordul, hogy készítünk különböző kimutatásokat a hazai üzemanyagárakkal kapcsolatban. Idő az most van, szóval megnéztük, hogy hazánk megyeszékhelyein miként alakulnak a benzin és gázolajárak.

...bővebben

A NAV szerint kevesebbet tankolunk

Tavaly 6,5 milliárd literen ismét csúcsot döntött az üzemanyagok hazai forgalma. Már érezhető az alternatív hajtás előretörése.

Tavaly 2,9 százalékkal 6,5 milliárd literre nőtt az üzemanyagok összesített hazai forgalma - számítható ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett kimutatás alapján. Bár a mért "szabadforgalom" - immár negyedik éve - rekordnak számít, az emelkedési mérték a világválság lecsengése, azaz 2013 óta a legalacsonyabb. A gázolajforgalom 3,6 százalékkal 4,5 milliárd literre nőtt. Utóbbi érték immár hatodik éve számít csúcsdöntésnek. Az emelkedés mértéke az elmúlt hat év átlagába simul úgy, hogy 2014, 2015 és 2018 ehhez képest jelentős kiugrást hozott. A benzin iránti igény 1,4 százalékkal kétmilliárd liter közelébe bővült. A bővülés szintje szintén a válság óta nem látott szerénységű. A termékből elfogyasztott mennyiség változatlanul csak közelíti a 2007-es, 2,1 milliárd literes csúcsot.

...bővebben

Rémisztgetnek minket az E10-el! Tegyük tisztába a dolgot!

Íme a lista azokról az autó márkákról és típusokról, amelyeket érdemes elvinni szervizbe, hogy ellenőriztesd a kocsi üzemanyag rendszerét, motorját, esetleg karburátorát mielőtt E10-et tankolsz!

...bővebben

A tél nem tréfál: hasznos tippek a téli autózáshoz!

A zord, hideg idő, ebben az évben a vártnál egy kicsit előbb érkezett, sokakat megleptek a téli körülmények. Ahhoz hogy ilyenkor is odaérjünk időben a munkahelyünkre, vagy a hétvégi kirándulás célállomására, a Shell támogatásával összeszedtük azokat a dolgokat, amiket érdemes ellenőrizni az autónkon:

...bővebben

Beindították az első töltőállomást, ami vízből a szén-dioxidból csinál üzemanyagot

Belsőégésű motorok meghajtására alkalmas üzemanyagot szén-dioxidból és vízből gyártó állomást adtak át Németországban.

...bővebben

Szeptemberben 8,6 százalékkal nőtt az új személyautók eladása

Szeptemberben az új személyautók eladása 8,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 9655-re emelkedett - közölte a Carinfo.hu kedden az MTI-vel.

...bővebben

Élelmiszerüzletként és gyorsétteremként is nyereséget termelnek a benzinkutak

Egyre többet hoznak a konyhára a töltőállomás-hálózatoknak az üzemanyag-értékesítésen túli fogyasztói szolgáltatások: egy új koncepció szerinti kút profitja akár tíz százalékkal is gyorsabban nőhet, mint egy hagyományosé – derült ki a Világgazdaság körképéből.

...bővebben

Ennyit tankolunk havonta

Egyre többet autóznak a magyarok, tavaly a 30-59 évesek 73 százaléka használta rendszeresen autóját, szemben az egy évvel korábbi 71, illetve a 2016-os 60 százalékkal - derül ki a K&H biztos jövő felmérésből. Az üzemanyagszámla havonta átlagosan 22 ezer forintra rúg, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget. 

...bővebben

Olajár előrejelzés 2019-2020

Az elmúlt néhány hónap igen mozgalmas volt az olajár szempontjából. A Brent olaj hordónkénti ára 1 éves emelkedés után még a 80 dolláros árszintet is átlépte néhány héttel ezelőtt.

A leglátványosabb emelkedést az USA Iránnal szemben életbe léptetett szankciói eredményezték. Miután ezek a szankciók kivételekkel léptek életbe, a piaci szereplők helyzete is változott. Úgy tűnik, Szaúd-Arábia ha kell, képes és akar változtatni a kitermelt olaj mennyiségén, csökkenő és növekvő irányba is. Az Egyesült Államok pedig időközben a világ legnagyobb olajkitermelő országa lett.

...bővebben

Mikor lesz Magyarországon 10 autónként 1 töltő?

Állandó téma az elektromos autósoknál a hazai töltőállomások helyzete. Mivel már több, mint 10 ezer villanyautó lepi el Magyarország útjait, a hálózatnak is fel kell kötnie a gatyáját. Természetesen a töltők számában is növekedő tendenciát látunk, kérdés, hogy tud-e úgy növekedni, mint az autók száma. 

...bővebben

2018-ban többet tankoltunk

A MÁSZ publikálta az 2018-as év üzemanyag eladásokra vonatkozó adatokat, melyből jól látszik, hogy egyre több üzemanyagot tankolunk, gázolajat és benzint is egyaránt.

Mennyit is pontosan?

...bővebben

Ezen múlik, hogy milyen magas üzemanyagárak lesznek idén

A globális növekedés lassulása és az olajkitermelés emelkedése a tavalyi év végén lenyomta az olajárakat, és ezek a hatások idén is érvényesülni fognak. Az OPEC szerint idén napi egymillió hordóval lesz kisebb a kereslet, ami fékezi a drágulást....

...bővebben

Mi az oka annak, hogy a gázolaj átlagára közel 50 forinttal több mint a benziné?

Többen szegezték nekünk a kérdést az elmúlt hetekben, hiszen az elmúlt néhány évben 20 forintnál nem emelkedett magasabb szintre a két termék ára közötti különbség. Ez a november 7-től érvényes benzinár csökkenést követően már pontosan 44 forint lesz!

...bővebben

Egy kis olajiskola

Minden előrejelzés, minden elemzés tele van szakszavakkal, amit hol értünk, hol nem. Most adunk egy kis leírást arról, hogy mi is az a Brent, a WTI vagy mi az a palaolaj.

...bővebben