Összegyűjtöttük a megyeszékhelyek üzemanyagárait Összegyűjtöttük a megyeszékhelyek üzemanyagárait

Összegyűjtöttük a megyeszékhelyek üzemanyagárait

2020-04-10

Ha időnk engedi előfordul, hogy készítünk különböző kimutatásokat a hazai üzemanyagárakkal kapcsolatban. Idő az most van, szóval megnéztük, hogy hazánk megyeszékhelyein miként alakulnak a benzin és gázolajárak.

A kigyűjtés a 2020.-as év 16. heti árait tartalmazza, átlagolva a megyeszékhelyek 95-ös benzin (E10) és gázolaj árait.

A grafikonból jól látszik, hogy a 95-ös benzin ára a legtöbb helyen az országos átlagnak számító 290 forintos literenkénti ár felett kapható. Ez leginkább azért alakulhatott ki így, mert a benzin fogyasztás drasztikusan visszaesett, a kutak a magasabb árakkal a kiesett forgalmat próbálják valamelyest kompenzálni. Legolcsóbb városnak a benzin átlagárát tekintve Zalaegerszeg tűnik, a legdrágább pedig Eger. Budapesten átlagosan 292 forintos átlagáron tudunk normál benzint tankolni, természetesen egyes kutakon találunk ennél akár olcsóbban is üzemanyagot.

A gázolaj jelenlegi országos átlagára 335 Ft/liter, a grafikonon az látszik, hogy átlagár felett a megyeszékhelyek fele forgalmazza a dízelt (jellemzően csak 1-2 forinttal drágábban literenként). Ennek az üzemanyagtípusnak is csökkent a forgalma, de a mezőgazdasági és a szállítási munkák miatt itt a visszaesés mértéke kisebb, mint a benzinnél. Gázolaj átlagárat tekintve Szolnok tűnik a legolcsóbbnak, a legdrágább pedig második legnagyobb városunk, Debrecen. A gázolajat Budapesten átlagosan 334 forintos áron tankolhatjuk, ami 1 forinttal a 335 forintos országos átlagár alatt van.

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek