Szerintünk itt vagy most: Csorvás.
Ha mégsem, úgy válassz a település listából.

Hol tankoljak?

A töltőállomások és a holtankoljak.hu közösség által jelzett kutak listája, ahol pillanatnyilag nem elérhető az üzemanyag szolgáltatás! | Regisztrált tagként Te is közölhetsz az oldallal információt a közeledben lévő üzemanyag töltési lehetőségekről.

Regisztráció

Minden ami üzemanyag vagy töltőállomás

Aktuális üzemanyagár információk, előrejelzések, benzinkutakkal kapcsolatos információk, elektromos töltőhelyek.


2021-09-16 | Mennyire drága a hazai üzemanyag?

Jogosan bosszankodhatunk azon, hogy rekord magasságokba emelkedett itthon a benzin és a gázolaj ára. 457 forintos átlagáron tankolhatunk 1 liter 95-ös benzint, a gázolajat pedig 450 forintért árulják átlagosan. 1 évvel ezelőtt körülbelül 90 forinttal került kevesebbe 1 liter üzemanyag! Így érdemes alaposabban tájékozódni az üzemanyagárakról tankolás előtt, hiszen komoly különbségek lehetnek a kutak árai között. Adott településen belül a legolcsóbb és legdrágább kút között 10-15 forintnál nincs nagyobb különbség, de ha nem a megszokott helyen tankolunk, akkor ellenőrizzük tankolás előtt a lehetőségeket.

A magasak árakhoz visszakanyarodva, nézőpont kérdése, hogy magasnak, vagy elfogadhatónak tartjuk az aktuális magyarországi árakat. Európai viszonylatban már nem olyan rossz az itthoni kép. Vagy mondjuk azt, hogy Nyugat-Európában sokkal rosszabb a helyzet?!

22 ország árait hasonlítottuk össze, 2021. szeptember 15.-ei átlagárakat vettünk figyelembe az elemzéskor. 349,5 Ft/€ számoltunk az átváltáskor. A következő eredményeket tapasztaltuk:

A legdrágábban Hollandiában tankolhatunk benzint, pontosan 647 forintos átlagáron. Ebben a rangsorban csupán csak 6 országban olcsóbb a benzin, mint nálunk. Ebbe bele tartozik 3 szomszédos ország is: Ukrajna, Románia és Szlovénia. Most nem tudunk példálózni Szlovákiával, hogy bezzeg ott olcsóbb. Jelenleg 495 forintba kerül 1 liter benzin északi szomszédunknál. Az összehasonlításban szereplő országok közül már 10 esetben 500 forint felett van a 95-ös benzin átlagára.

A gázolaj tekintetében Svédország számít a legdrágábbnak, itt 613 forint 1 liter dízel. Itt a középmezőnyben vagyunk a 450 forintos átlagárral, szomszédjaink közül Szlovénia, Szerbia és Horvátország is drágábban adja a gázolajat nálunk. 7 országban 500 forint felett van a dízel átlagára, Olaszországban például 527 forint 1 liter gázolaj.

Nem mehetünk el az autógáz mellett sem, amelynek ára itthon néhány hét alatt több mint 30 forintot emelkedett. Ebben a tekintetben a 278 forintos LPG átlagár az 5. legmagasabb a 22 ország között, itt a svédek vannak újra legelöl, itt 411 forint az LPG átlagára.

Mindhárom üzemanyag tekintetében Törökország, Románia és Bulgária számít a legolcsóbbnak, itt most mindent olcsóbban tankolhatunk, mint a többi, listában szereplő Európai országban.