Sokkoló levelet kaptak ma a benzinkutak a MOL-tól Sokkoló levelet kaptak ma a benzinkutak a MOL-tól

Sokkoló levelet kaptak ma a benzinkutak a MOL-tól

2022-11-17

A MOL Nagykereskedelmi Értékesítési Osztály tájékoztatása szerint nem tud üzemanyagot biztosítani a magyar finomító a következő héten. 

A levél részleteiből kiderül, hogy a 47. héten (november 21-től kezdődő) dízelt és motorbenzint nem tud biztosítani bizonyos benzinkutak részére. Ez azokat a cégeket érinti, akik ebben az évben kötöttek a MOL-al nagykereskedelmi szerződést, közel 250 céget érint a szabályozás. 

A korlátozás hátterében az alábbi indokokat sorolják fel: 

- A tavaly bevezetett hatósági ár miatt jelentősen megnövekedett az üzemanyag iránti igény a MOL töltőállomásain, az import tevékenység pedig csökkent. 

- Statégiai készletek visszapótlására van kötelezettség vállalása, 2022 novemberétől indul el a készletek visszatöltése. 

- A Barátság-kőolajvezetéket ért incidens: A rakéta támadás után alacsony nyomáson indult újra az olajszállítás. 

- Karbantartási munkálatok a Dunai Finomítóban: Ugyan lezárult a Dunai Finomító üzemezett karbantartása, de további feladatok merültek fel. A javítási munkák jelenleg is zajlanak, ezért gyártási kapacitáskieséssel számolnak az összes termék vonatkozásában. 

 

A levél zárásaként a MOL kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyezni, és átmeneti korlátozásokat bevezetni. 

A fenti intézkedést követően várhatóan már a hét elején lefogyhatnak az üzemanyag készletek ezeknek a cégeknek a benzinkútjain, hatósági áron értékesíthető üzemanyagot pedig más cégtől nem tudnak beszerezni. 

 

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek