Kormányhatározatban írják le, hogyan kapják meg a benzinkutak a 20 forintos támogatást. Kormányhatározatban írják le, hogyan kapják meg a benzinkutak a 20 forintos támogatást.

Kormányhatározatban írják le, hogyan kapják meg a benzinkutak a 20 forintos támogatást.

2022-03-24

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, György László már március elején arról beszélt, hogy a vidéki kis benzinkutak számíthatnak a kormány támogatására a biztonságos ellátás megteremtéséért. A Magyar Közlönyben most jelent meg, hogy a kis kutak literenként hogyan számíthatnak 20 forintos támogatásra három hónapon át, vagyis márciusban, áprilisban és májusban. A támogatás alapját nem az idei, hanem a tavaly tavaszi havi üzemanyagforgalom 80 százaléka képezi.

A korábbi tervezet szerint pályázat beadására került volna sor a kutak részéről, amelyben igényelni tudják a 20 forintot. Majd egy elbírálást követően jutottak volna utólag ahhoz a pénzhez, amelyből rezsit és munkabért tudnak fizetni. A mostani verzióban egy gyors és azonnali segítséggel azok a benzinkutak is túl tudják élni a hatósági áras helyzetet, akiknek már minden forrása elfogyott, akár ahhoz is, hogy a MOL-tól előre fizetéssel üzemanyagot tudjanak venni.

A támogatást előlegként fizetik ki a benyújtott kérelem után, és az ITM közleménye szerint már a jövő héten megkezdődik a pénz kifizetése.

Ettől a helyzet még nem rózsás, de arra megoldás, hogy átvészelhető legyen a következő másfél hónap. 

Forrás: telex.hu

A holtankoljak.hu, Magyarország független, átfogó benzin-, gázolaj-, LPG-, prémium üzemanyag ár-összehasonlító és töltőállomás kereső oldala.
A holtankoljak.hu 2007 óta működik.

Miért legyél Te is regisztrált tag?

  1. Rögzítheted az általad tapasztalt árakat, melyről azonnal tájékoztatjuk az üzemeltetőt
  2. Értékelheted a kutakat, a szolgáltatásaikat, az üzemanyag minőségét
  3. Írj tapasztalatot, véleményt a kutakról
  4. Összeállíthatod kedvenc töltőállomásaid listáját és belépéskor azonnal látod az aktuális áraikat
  5. Árváltozási hírlevél
Regisztrálok
Felhasználói műveletek